یکشنبه 23 دی 1403

اعلام توافقات کمیسیون فعالیت‌های قرآنی اربعین ایران و عراق

کمیسیون قرآن و عترت ستاد فرهنگی اربعین حسینی با حضور مسئولان امور قرآنی ایران و عتبه حسینی(ع) در محل بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی در مشهد مقدس برگزار شده است.


کمیسیون قرآن و عترت ستاد فرهنگی اربعین ایران و عراق در سالن شیخ بهایی بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی در مشهد مقدس و با حضور شیخ خیرالدین علی الهادی، مسئول دارالقرآن عتبه حسینیه(ع)؛ سیدعلی سرابی، قائم‌مقام شورای عالی قرآن؛ سیدمحمد موجانی، رئیس کمیته قرآن و عترت ستاد فرهنگی اربعین؛ محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن؛ محمد مقومی، مسئول دارالقرآن آستان قدس رضوی و هادی اسفیدانی، قاری بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد.

سیدمحمد موجانی، رئیس کمیته قرآن و عترت ستاد فرهنگی اربعین درباره جزئیات مطرح شده در این جلسه به گفت: در ابتدای این جلسه گزارشی از فعالیت‌های قرآنی ستاد فرهنگی اربعین و میزان رشد این فعالیت‌ها نسبت به سال‌های گذشته، با مشارکت دارالقرآن عتبه حسینی(ع) و مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، ارائه شد. سال گذشته بیش از هزار محفل با حضور بیش از ۱۰۰ قاری ایرانی، عراقی و ... برگزار شد. 

رئیس کمیته قرآن و عترت ستاد فرهنگی اربعین تصریح کرد: در بخش دیگری از این جلسه محمدتقی میرزاجانی، معاون آموزش، پژوهش و ارتباطات شورای عالی قرآن به بیان برخی زمینه‌های مشارکت شورا و کمیته فعالیت‌های قرآنی ستاد اشاره کرد. «مشارکت دارالقرآن عتبه امام حسین(ع) در نشست‌های تخصصی سالانه شورای عالی قرآن»، «برگزاری دوره‌ای جلسات هم‌اندیشی اساتید و فعالان قرآنی ایران و عراق»، «تشکیل گروه مشترک تواشیح از قراء دو کشور»، «طراحی اعزام‌های تبلیغی به برخی کشور‌ها با حضور قراء ایرانی و عراقی»، «برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه مجریان نغمه‌های دینی در عراق»، «برگزاری محافل مشترک در سایر ایام شاخص در طول سال» و «تولید دوره ترتیل کل با تلاوت قاریان ایران و عراق» از جمله زمینه‌های مشارکت و همکاری از سوی معاون آموزش، پژوهش و ارتباطات شورای عالی قرآن بیان شد.

موجانی اظهار کرد: همچنین محمد مقومی، مسئول دارالقرآن آستان قدس رضوی نیز آغاز برنامه‌های قرآنی اربعین در حرم مطهر امام رضا(ع) در سال‌های گذشته را یک برنامه هدفمند و مبارک دانست و بر این نکته که ارتباط دارالقرآن هر دو عتبه باعث رشد و مشارکت بیشتر برنامه‌های قرآنی ایران و عراق خواهد شد، تأکید کرد. همچنین هادی اسفیدانی، قاری بین‌المللی کشورمان نیز از گسترش برنامه‌های قرآنی در ایام اربعین ابراز خرسندی کرد و رفع نواقص را باعث رشد بیشتر کمی و کیفی برنامه‌های قرآنی دانست.

رئیس کمیته قرآن و عترت ستاد فرهنگی اربعین گفت: در ادامه این جلسه شیخ خیرالدین علی‌الهادی، مسئول دارالقرآن عتبه حسینی(ع) نیز توضیحاتی درباره ساختار فعالیت‌های دارالقرآن عتبه در حوزه‌های تبلیغی، آموزشی و پژوهشی ارائه داد. وی ارتباط مؤثر با ایران را باعث رشد فعالیت‌های قرآنی در عراق دانست و ادامه این ارتباط در حوزه‌های مختلف و از جمله هنر‌های قرآنی همچون خوشنویسی و حوزه‌های علمی، تولید مجلات علمی، پژوهشی و قرآنی را مهم دانست.

موجانی افزود: مسئول دارالقرآن عتبه حسینی(ع) همچنین مطالعه فعالیت‌های قرآنی سایر کشور‌های مسلمان را در این حوزه در رأس برنامه‌های عتبه امام حسین(ع) معرفی کرد و در ادامه خواستار سیر ارتباطی واحد برای ارتباط با ایران در حوزه‌های قرآنی شد، چرا که افراد مختلف در مراجعات، خود را از طرف ستاد قرآنی اربعین یا شورای عالی قرآن معرفی می‌کنند، این حوزه باید سیر واحد پیدا کند.

وی بیان کرد: در بخش دیگری از این جلسه سیدعلی سرابی، قائم‌مقام شورای عالی قرآن نیز در سخنانی ضمن معرفی فعالیت‌های علمی شورا و بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی، این نهاد‌ها را محل مناسبی برای محور‌های علمی مد نظر مسئولان عتبه حسینی(ع) معرفی کرد. همچنین در مورد واحد شدن نهاد‌های ایران برای ارتباط با عتبه حسینی(ع) بر این نکته که نهاد‌هایی همچون شورای عالی قرآن، کمیته اعزام و دعوت از قاریان و سازمان اوقاف و امور خیریه نهاد‌های اصلی برای ارتباط با عراق هستند، تأکید کرد.

موجانی در پایان اظهار کرد: سرابی همچنین پیشنهاد داد عتبه امام حسین(ع) در مراجعه قرآنیان ایران می‌توانند آنها را کمک کنند و در صورت صلاحدید با یکی از این نهاد‌ها در ایران به عنوان نهاد تأییدکننده همچون سازمان اوقاف و امور خیریه و کمیته اعزام و دعوت از قاریان ارتباط داشته باشند، پیشنهاد تشکیل گروه تواشیح مشترک بین دو کشور ایران و عراق و اجرا در کشور‌های مختلف از دیگر پیشنهادات سیدعلی سرابی در این جلسه بود و در پایان این جلسه مقرر شد این جلسه برای پیگیری مصوبات و اجرای توافقات به صورت فصلی برگزار شود.