پنج شنبه 1 آذر 1403

همایش سراسری تجلیل از خادمان مواکب اربعین حسینی برگزار شد

جمعی از موکب‌داران اربعین حسینی سال جاری ۹ مهرماه با حضور سردار قاآنی و مسئولان ستاد بازسازی عتبات عالیات تقدیر شدند.


 همایش تجلیل از موکب‌داران نمونه کشور با حضور سردار قاآنی، فرمانده سپاه قدس، مسئولان ستادبازسازی عتبات عالیات و جمعی از موکب‌داران اربعین سال جاری، یکشنبه ۹ مهرماه در مجتمع آدینه تهران برگزار شد. 

در ابتدای این مراسم محمد جلال‌مآب، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات پیام حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به این همایش را قرائت کرد. 

در بخشی از پیام رئیس جمهور به این همایش آمده است: مواکب اربعین حسینی نقطه اوج فعالیت‌های فرهنگی و ترویجی این گردهمایی عظیم معنوی محسوب می‌شوند. هرچند خدمات و مجاهدت‌های خالصانه مواکب در این حرکت مردمی و جهادی را به هیچ وجه نمی‌توان ارزش گذاری و قدردانی نمود.

اگرچه در سال‌های گذشته تلاش‌های زیادی برای برگزاری مناسب اربعین حسینی به عنوان نماد همگرایی مؤمنان و اجتماع عظیم حق طلبان صورت گرفت اما در دو سال اخیر با نگاه تحولی دولت مردمی تلاش گردید با الهام از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله‌العالی با حمایت از شکل‌گیری ستادها و گروه‌های مردمی اربعین و همچنین تسهیل و انجام هماهنگی‌های بیشتر و تقویت زیر ساخت‌ها و افزودن مرزهای جدید ورودی و خروجی ... ضمن ساماندهی بهتر سفر زائران و تسهیل تردد آنان این مراسم با شکوه و عظمت بیشتری برگزار شود که به یاری خدا و همت همه دست اندرکاران در سال جاری این رویداد به لحاظ کمیت حضور و کیفیت برگزاری نسبت به سال‌های گذشته به نحو چشمگیری ارتقا یافت که جای شکرگزاری دارد. 

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات پس از قرائت پیام رئیس جمهور، ضمن قدردانی از خدمات موکب‌داران اربعین، اظهار امیدواری کرد با بررسی و تحلیل عملکردها در اربعین سال جاری برنامه‌ریزی بهتری برای سال آینده صورت گیرد. 

وی افزود: سه هزار و ۲۰۰ موکب در ایران و عراق هماهنگ شدند و بیش از ۱۰۰ موکب نیز به همت و مدیریت بانوان برپا شد و ۲۰۰ هزار نیروی داوطلب در این موکب‌ها فعالیت کردند. موکب‌داران ایرانی میزبان ۵۰۰ هزار نفر از زائران اتباع بودند که ایران را برای رسیدن به پیاده‌روی اربعین انتخاب کردند.

سردار قاآنی، فرمانده سپاه قدس نیز در این مراسم گفت: اربعین یکی از مظاهر زمینه‌سازی ظهور و موکب‌داری یک رزمایش و لشکرکشی و ایجاد آمادگی برای وقتی که امام زمان(عج) ظهور می‌کنند، است؛ موکب‌داران پیش‌قراولان تشکیل قرارگاه‌ها هستند. قداست اربعین با پاکی خدمت‌گزاران اربعین هر روز بیشتر می‌شوند و دامنه اربعین هر روز افزایش پیدا می‌کند که ما باید مقدمات آن را فراهم کنیم. هر قدر پیش می‌رویم مشتاقان اربعین افزایش پیدا می‌کنند و گروه‌های مختلف و افراد و ادیان و مذاهب پیوندشان با ابا عبدالله افزایش پیدا می‌کند. امسال ارادت و خدمت‌گزاری برادران اهل سنت را بیش از سال‌های قبل دیدید. در کنار مضجع شریف امام حسین(ع) عتبه حسینی اجلاس بین‌المللی برگزار و از ۶۳ کشور عمدتاً اهل سنت مهمان دعوت می‌کنند تا در موضوع فلسطین تبادل نظر کنند که همه اینها به برکت امام حسین(ع) است و این مسیر روز به روز جلوتر خواهد رفت.

سردار محمدرضا فلاح‌زاده، جانشین فرمانده نیروی قدس دیگر سخنران این مراسم بود. وی در جمع خادمان اربعین حسینی گفت: ما محبان سیدالشهد سه وظیفه اساسی داریم؛ اول شناخت آقا سیدالشهدا(ع). در زمان تولد امام حسین(ع) گریه‌های حضرت محمد(س) و حضرت زهرا(س)، پرورش در دامن پرمهر حضرت فاطمه و پیامبر، دوران جنگ‌های سخت، رحلت پیامبر(ص)، سقیفه و بعد از سقیفه، ۲۵ سال زندگی در کنار خانه‌نشینی حضرت علی(ع)، بدرقه ابوذر به ربزه، بیعت مجدد مردم با علی(ع)، شکستن بیعت، جنگ جمل و صفین، شهادت یاران از جمله عمار و یاسر، بازگشت سخت از صفین به کوفه که یکی از سخت‌ترین لحظات زندگی حضرت علی(ع) بود،‌ گریه حضرت علی(ع) بر بالای منبر کوفه، ضربت خوردن پدر، دفن مخفیانه پدر همانند مادر، ضربت خوردن برادر، صلح قهرمانانه و شهادت برادر، حرکت به سمت کربلا و شهادت یاران و ....همه را امام حسین(ع) دیده است و ما باید اینها را بشناسیم.

وی تصریح کرد: شناخت فضائل امام حسین(ع) از زبان سوره‌های قرآن، پیامبر(ص)، حضرت علی(ع) و خطبا و عالمان وظیفه ماست. همچنین وظیفه دوم ما تبلیغ مظلومیت، هدف و راه، امام حسین(ع) است. دشمن شناسی، مبارزه علیه غلدران، ترویج فرهنگ جهاد و شهادت، لشکرسازی و ارتش‌سازی برای سیدالشهدا وظیفه ماست. وظیفه سوم ما نیز گریه بر حسین و عزاداری و زیارت امام حسین(ع) است.

سردار فلاح‌زاده ادامه داد: ثواب شما خادمان امام حسین(ع) در هر کجای مسیر اربعین که باشید از ثواب زائران بیشتر است. من دست تک تک شما را می‌بوسم و اگر اجازه دهید پای شما خادمان  امام حسین(ع) را می‌بوسم. خداوند شما را انتخاب کرده و اجر و پاداشتان را عنایت خواهد کرد.

وی در بخش دیگر سخنان خود چند مسئله را متذکر شد و گفت: نیت شما خالص است و خدا پاداشتان را می‌دهد اما همکارانی را انتخاب کنید که نیت آنها هم خدایی باشد و برای خدا آمده باشند. در طول ایام اربعین هیچ کاری مقدم بر نماز نیست. برخی مواقع از نماز اول وقت غفلت می‌شود. پس اولویت اول ما نماز است و اولویت هم با نماز جماعت است.  

جانشین فرمانده نیروی قدس همچنین متذکر شد که ما در مراسم اربعین در کشور عراق رفت‌وآمد می‌کنیم پس باید به قوانین و مقررات کشور عراق پایبند باشیم.

وی ادامه داد: گفتمان امام راحل، تدبیر مقام معطم رهبری و فعالیت‌های شهید سلیمانی نظم نوین جهانی و خاورمیانه جدید را به جالش کشید. اربعین باید سال‌های طولانی تا ظهور حضرت حجت و بعد از آن ادامه پیدا کند پس در کشور عراق باید در حوزه رفتاری، زائران سایر کشورها را تحت تأثیر عمل خودمان قرار دهیم و در حوزه لشکرسازی برای صاحب‌الزمان(عج) تأثیر فرهنگی بگذاریم. 

جانشین فرمانده نیروی قدس افزود: نکته بعدی نگه داری اموال است باید طوری برنامه‌ریزی شود که مواد غذایی اسراف نشود. همچنین نظافت موکب‌ها و مسیر باید مورد توجه باشد.

در پایان این همایش از جمعی از موکب‌داران کشور تجلیل شد.