چهارشنبه 26 دی 1403

سیستان و بلوچستان آماده پذیرایی خیل عظیم زوار اربعین خارج از کشور

این روزها سیستان و بلوچستان پذیرای خیل عظیم زوار اربعین خارج از کشور می شود و همه امکانات و مسئولین برای خدمت رسانی به زائرین امام حسین(ع) در حال آمده شدن است.


این روزها سیستان و بلوچستان پذیرای خیل عظیم زوار اربعین خارج از کشور می شود و همه امکانات و مسئولین برای خدمت رسانی به زائرین امام حسین(ع) در حال آمده شدن است.

در همین راستا استاندار سیستان و بلوچستان از زائر سرای امام رضا (ع) شهرستان میرجاوه بازدید کرد.

این بازدید به منظور بررسی آخرین وضعیت امکانات، زیرساخت‌ها و نیازهای توسعه‌ای از زائر سرای امام رضا (ع) شهرستان میرجاوه انجام شد.

شهرستان میرجاوه به عنوان یکی از گذرگاه‌های اصلی زائران پاکستانی، به ویژه در ایام اربعین حسینی (ع)، نقش مهمی در میزبانی مناسب از این عزیزان بر عهده دارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه تمهیدات لازم برای میزبانی زائران اربعین امام حسین (ع) پیش بینی شده است، گفت: به رسم مهمان نوازی، مردم شیعه و سنی استان سیستان و بلوچستان هر ساله به استقبال زوار امام حسین (ع) می روند.

منصور بیجار اظهار کرد: در اربعین سال گذشته ۸۹ هزار و ۸۲۱ زائر از گذرگاههای میرجاوه و ریمدان وارد استان شدند که این تعداد نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود دو برابر افزایش یافته است.

وی افزود: زائران در بدو ورود به کشور در زائرسراها و اماکن پیش بینی شده اسکان و پذیرایی می شوند و با طی مسافتی حدود ۳۰۰ الی ۶۰۰ کیلومتر از طریق استان های همجوار به سوی بارگاه امام حسین(ع) رهسپار می شوند.

رئیس کمیته زیرساخت ستاد اربعین حسینی (ع) استان گفت: در راستای تسهیل سفر زائران در این کمیته برنامه ریزی ها و پیگیری های متعددی انجام شده که در این راستا دستگاههای اجرایی استان از جمله شهرداری ها، راهداری و حمل و نقل جاده ای، توزیع برق، مخابرات، آب و فاضلاب، ارتباطات و فن آوری اطلاعات، دانشگاههای علوم پزشکی و بنیاد علوی نسبت به اجرای تصمیمات اتخاذ شده اقدام می‌کنند.

این مقام عمرانی استان بیان کرد: سالانه میلیون ها نفر مسلمان از اقصی نقاط جهان در مراسم اربعین حسینی(ع) حضور می یابند.

وی ادامه داد: آیین پیاده روی اربعین، ابر رویدادی است که محبان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) را از اقصی نقاط جهان و در موسم اربعین حسینی(ع) در کشور عراق گرد بارگاه نورانی امام حسین(ع) جمع می‌کند.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: با وجود اینکه این رویداد در کشور عراق برگزار می شود اما محدود به این کشور نبوده و علاقه مندان امام حسین(ع) از سراسر جهان به ویژه کشورهای اسلامی اعم از شیعه و سنی در این مراسم باشکوه شرکت می کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز به ایسنا گفت: میزبانی از زائران اربعین حسینی علیه‌السلام افتخار بزرگ و فرصتی مغتنم جهت خدمت است که در قالب آن می توان فرهنگ غنی ایرانی و همچنین اشتراکات مذهبی را تبیین کرد.

دکتر حبیب غزنوی افزود: علاوه بر موضوع دینی، معنوی و باوری مان، اربعین یک فرصت ویژه برای بخش فرهنگی، توریستی و بهبود موضوع «بین المللی سازی در خانه» است.

وی ادامه داد: اشتراکات فرهنگی و مذهبی مشترک با زائران اربعین حسینی که از کشور پاکستان وارد استان می شوند، با توجه به تجارب سال گذشته و همچنین برگزاری دوره آموزشی زبان اردو یک فرصت ویژه برای کادر درمان و دانشجویان است تا در حوزه بین‌المللی سازی در خانه کار کنند و در راستای توسعه صنعت گردشگری سلامت فعالیت کنند.

وی افزود: تعدادی زیادی از دوستداران امام حسین علیه السلام جهت شرکت در پیاده روی اربعین حسینی از طریق پایانه مرزی میل ۷۲ و مرز ریمدان وارد کشور می شوند که به نظر می رسد مشکلی در ارائه خدمات به زائرین وجود نداشته باشد.

دکتر غزنوی گفت: نیروهای جهادی و مردمی به خصوص دانشجویان این دانشگاه همواره عاشقانه و مشتاقانه جهت خدمت به زائران حضور داشته اند.     

وی ادامه داد: نظام مراقبت سندرومیک در پایانه مرزی میرجاوه به صورت ویژه همانند سال‌های گذشته اجرا خواهد شد و تمامی زائرینی که وارد کشور می شوند از نظر ابتلا به بیش از ۶۰ نوع بیماری معاینه می شوند.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش به شیوع قابل توجه تب دنگی در امارات اشاره کرد و گفت: با توجه به ناتوانی کشور امارات در کنترل بیماری تب دنگی، اتباع خارجی که سابقه مسافرت به امارات متحده عربی را داشته و قصد ورود به کشورمان از مرزهای سیستان و بلوچستان را داشته باشند باید مورد ارزیابی دقیق قرار گیرند و در صورت اثبات بیماری جلوی ورود آنها به کشور گرفته شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: ترجیح ما این است که زائرین اربعین حسینی (ع) از طریق مرز میرجاوه وارد کشور شوند و اگر از طریق مرز ریمدان وارد کشور شدند اقامتشان در مناطق جنوبی استان با توجه به گرمای هوا و احتمال وجود پشه آئدس به کوتاه ترین زمان ممکن برسد.

دکتر علی عبدالرزاق نژاد مدیر اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: با توجه به تجارب سال های گذشته تمام جوانب برای میزبانی مطلوب از زائرین مورد بررسی قرار گرفته است و امیدواریم با سربلندی از این فرصت ویژه معنوی بهره ببریم.

دکتر عبدالرزاق نژاد گفت: در اربعین سال گذشته ۴ موکب در شهر زاهدان و در زائرسرای امام رضا(ع)، اردوگاه الغدیر، اردوگاه شهید بهشتی و حسینیه شهید جهان زاده و ۲ موکب در میرجاوه در زائر سرای امام رضا (ع) و موکب مرزی میل ۷۲ میرجاوه دائر بوده و به زوار اربعین حسینی (ع) خدمت رسانی می شده است و برای سال جاری نیز برنامه ریزی دقیق جهت برپایی موکب ها انجام خواهد شد.

 

منبع:ایسنا

 

  • #کربلا_طریق_الاقصی