دوشنبه 5 آذر 1403

13 آبان 1398

ارسال 4 هزار اثر به چهارمین سوگواره «عبرات»/ مهلت ارسال آثار تا 25 آبان تمدید شد

دبیر چهارمین سوگواره بین‌المللی «عبرات»، از ارسال بیش از چهار هزار اثر از سوی هنرمندان و پژوهشگران به دبیرخانه این سوگواره خبر داد و گفت: با توجه به استقبال بسیار خوب هنرمندان، مهلت ارسال آثار تا 25 آبان ماه تمدید شد.


حامد نگارش دبیر چهارمین سوگواره بین‌المللی «عبرات»، با اشاره به اینکه فراخوان این جشنواره از سوی کمیته فرهنگی و آموزش اربعین از تابستان اعلام‌شده بود، گفت: خوشبختانه امسال برای چهارمین سال متوالی شاهد برگزاری سوگواره عبرات از سوی کمیته فرهنگی و آموزش اربعین هستیم که امسال استقبال خوبی را از سوی هنرمندان و پژوهشگران حوزه هنری و مذهبی شاهد هستیم.

وی بابیان اینکه تاکنون بیش از چهار هزار اثر از سوی هنرمندان و پژوهشگران به دبیرخانه این سوگواره ارسال شده است، افزود: با توجه به استقبال بسیار خوب هنرمندان و براساس درخواستی که در این خصوص صورت گرفت، مهلت ارسال آثار تا 25 آبان ماه تمدید شد تا سایر عزیزان هم بتوانند آثار خود را به دبیرخانه این سوگواره ارسال کنند.

نگارش خاطرنشان کرد: این سوگواره با محوریت موضوع پیاده‌روی اربعین حسینی به‌عنوان بزرگ‌ترین گردهمایی مذهب تشیع، در ۹ بخش هنری شعر و ادب، داستان و سفرنامه، خوشنویسی، نقاشی و تصویرسازی، پوستر، عکس، فیلم کوتاه و مستند، نماهنگ و قطعات صوتی و تصویری، آثار رادیویی برگزار می‌شود.

دبیر چهارمین سوگواره بین‌المللی «عبرات»، شعر (کلاسیک و نو)، نثر (داستان کوتاه، خاطره، دلنوشته، واقعه‌نگاری)، خاطره شفاهی را از جمله بخش‌های این جشنواره برشمرد و گفت: اشعار می‌بایست صرفا پیرامون سه موضوع «اربعین شهادت امام حسین علیه‌السلام و تاثیر تاریخی آن» و «اجتماع عظیم زائران اربعین حسینی» و «شهدای مدافع» حرم باشد. هر شرکت کننده حداکثر 5 اثر در هر زیر بخش می‌تواند به دبیرخانه ارسال کند.

وی ادامه داد: داستان بلند و سفرنامه را از دیگر بخش‌های 9 گانه این جشنواره اعلام کرد و یادآور شد: متون ارسالی باید در یکی از این قالب‌های سفرنامه و داستان بلند باشد و هر شرکت‌کننده می‌تواند در همه بخش‌ها با توجه به قوانین آن بخش، شرکت کند. بهتر است هر اثر دارای یک عنوان (تیتر) و آثار ارسالی باید حداقل در یکی از حوزه‌های اجتماع عظیم مسلمانان در روز اربعین حسینی، پیام‌ها و تأثیرات اربعین در میان مسلمانان، ارتباط زائران در طول مسیر پیاده‌روی با یکدیگر، شهدای مدافع حرم، شور و شوق زائران کشورهای دیگر در واقعه پیاده‌روی و سبک زندگی اسلامی در اربعین و نقش آن در تمدن‌سازی نوین اسلامی انتخاب شده باشد.

نگارش تصریح کرد: سفرنامه، شرح مسافرت‌هایی است که نویسنده در قالب آن مشاهدات خود را از اوضاع شهرها یا سرزمین‌هایی که بدان مسافرت کرده است شرح می‌دهد و اطلاعاتی از بناهای تاریخی، مساجد، آداب‌ورسوم، موقعیت جغرافیایی، آب‌وهوا، زبان اهالی و... مناطقی که بازدید کرده است در اختیار خواننده می‌گذارد. سفرنامه باید شامل اطلاعات كاربردي و مفید باشد تا بتواند به خواننده در تجربه سفر، کمک کند.

وی ادامه داد: سفرنامه باید حداقل 20 و حداکثر 50 صفحه وُرد با فونت 14 B Mitra باشد، هر شرکت کننده می‌تواند 3 اثر در زیر بخش سفرنامه ارسال کند. داستان بلند، داستانی است روایت‌گونه به نثر که پیرامون موضوع و حادثه‌ای که ریشه در واقعیت اجتماعی دارد نوشته می‌شود. داستان بلند باید حداقل 5000 و حداکثر 15000 کلمه باشد، هر شرکت کننده می‌تواند 3 اثر در زیر بخش داستان بلند ارسال کند.

دبیر چهارمین سوگواره بین‌المللی «عبرات» بابیان اینکه شرکت در سوگواره محدودیت سنی ندارد، یادآور شد: علاقه‌مندان برای دریافت شرایط، قوانین و آیین‌نامه هر بخش می‌توانند به سامانه www.abarat.alarbaeen.ir مراجعه کنند.

گفتنی است، هنرمندان و علاقه‌مندان به شرکت در این رویداد می‌توانند آثار خود را به دبیرخانه این سوگواره به نشانی تهران، خیابان آزادی. نبش رودکی شمالی. سازمان حج و زیارت. طبقه دوم. اتاق 359؛ و یا قم خیابان عمار یاسر خیابان قدوسی ساختمان حوزه نمایندگی ولی فقیه در حج طبقه 7 اتاق 704 دبیرخانه کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین. سوگواره عبرات ارسال کنند.