به گزارش پایگاه اطلاع رسانی الاربعین، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در خطبه های نماز جمعه تبریز گفت: یکی از راهبردهای فرهنگی ایران حمایت همه جانبه از مراسم اربعین حسینی است و شکوه هر چه بیشتر این حرکت جهانی انقلاب اسلامی را بیمه می کند.وی با اشاره به حضور میلیونی زائران ایرانی در زیارت اربعین افزود: علاوه این حضور میلیونی استقرار سه میلیون موکب خدمات رسان از کشورمان در مسیر راهپیمایی اربعین گویای تعامل روز افزون دو دولت و ملت ایران و عراق است.
خطیب نماز جمعه تبریز الگوی گفتمان مقاومت انقلاب اسلامی را یکی دیگر از عوامل شکل گیری راهپیمائی اربعین برشمرد و تصریح کرد: حضور در صحنه و ابراز آمادگی برای مبارزه با استکبار نشان می دهد مسلمانان فهمیده اند که ظرفیت و توانایی های بی نظیری در خودشان وجود دارند که می توانند شرایط هرچقدر بد و مصیبت بار هم که باشد،تغییر دهند.
حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم ادامه داد: در عصر جدید، بعد از انقلاب و چهل سال مقاومت و پیروزی های این محور ، بیانگر آن است که خداوند سرنوشت هر قومی را که خود بخواهند تغییر می دهد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی مهدی باوری و مهدی یاوری از دیگر عوامل شکل گیری راهپیمائی اربعین دانست و ادامه داد : اظهار اشتیاق و نیاز به ظهور آخرین منجی عالم بشریت نشانه این آموزه هست و نهضت انتظار پیوست فرهنگی مراسم اربعین حسینی است و تمدن جهانی حضرت مهدی یکی از اهداف برپایی مراسم اربعین به شمار می رود.
حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم با اشاره به ثمرات و برکات راهپیمائی اربعین گفت : عظمت ، قدرت و اتحاد مسلمانان در این حرکت به رخ دنیا کشیده می شود که در دل دشمنان رعب و وحشت ایجاد کرده است و ان شاءالله با تدوام آن تا ظهور مهدی موعود نتیجه نهایی آن را شاهد خواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه پیاده روی اربعین یک حرکت سیاسی و الهی است اضافه کرد: هر چند جریان هایی در تلاش هستند سیاست را از نهضت عاشورا بگیرند اما مهمترین آسیب این راهپیمایی سکولار معرفی کردن آن است.
وی تفکر سکولاری را حذف محتوای انقلابی و جلوگیری از انتقال پیام عاشورا به دیگر نسل ها عنوان کرد و گفت : نقش نخبگان فکری و فرهنگی و علما برای مصون نگاه داشتن اربعین از هرگونه آسیب بسیار مهم و برجسته است.