به گزارش ستاد مرکزی اربعین به نقل از پايگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمين سيد عبدالفتاح نواب امروز درجمع صدها تن از روحانيون و مداحان عتبات عاليات استان تهران، از آنها بعنوان راهبر و راهنمای زائران نام برد و افزود: تاثیرکلام ما در زائران زمانی است که صادقانه وخالصانه به آنها خدمت کنیم.
وی تاکید کرد: دراین سفرمعنوی راههای نزدیک شدن به امام را برای زائران بیان و تلاش کنید آنها را یگ گام به فلسفه و فرهنگ زیارت نزدیک نمایید تا اخلاق و سیره آن بزرگواران را الگو و سبک زندگی خود قرار دهند.
نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت با استناد به روایات، اهمیت شناخت و درک مخاطب را یادآور شد و اظهار داشت: با مخاطب باید ارتباط روحی برقرار و با او مستند صحبت کرد و در بیان مطالب از روش های جدید استفاده نمود.
وی با ذکرمثالی درمورد خواندن نماز شب گفت: انسان باید عالمِ عامل باشد و اگر خودش کاری را انجام نمی دهد نباید به دیگران بگوید آن کار را انجام دهید.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به اینکه با دسته بندی، درجه بندی، مطالعه و یادداشت برداری می توان مطالب را بهتر به مخاطب ارائه کرد، افزود: در سخنرانی ها از مطالب تاثیر گذار، زیبا و روان استفاده کنید و از صحبت قشری باید پرهیزکرد.
سرپرست حجاج ایرانی به روحانیون و مداحان توصیه کرد در سفرهای زیارتی در حیطه مسئولیت خود عمل کنند و وارد مسایلی نشوند که به تضعیف نقش آنها منجر شود.
نماینده ولی فقیه همچنین با بیان اینکه سخنران باید صبور و شکیبا باشد، اظهار داشت: رعایت ادب اسلامی و صبر و شکیبایی زمینه هدایت را فراهم می کند.
وی گفت: سخنران باید از بکاربردن واژه هایی که ایجاد رخوت و سستی می کند بپرهیزد و در مقابل عباراتی را بکار برد که انرژی مثبت به زائر منتقل می کند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه امام علی (ع) می فرماید: "قولا بالحق و اعملا للاجر- به خاطر حق و برای اجر کار کنید" اظهار داشت: ما باید مبلغ دین باشیم و از دین سخن بگوییم و از خود سخنی بر زبان نیاوریم.
وی با تاکید براینکه باید ازطرح مباحث اختلاف برانگیزازجمله بحث شیعه و سنی پرهیز کرد، گفت: بعثه یکی از نهادهای زیر مجموعه مقام معظم رهبری است و راه و روش در این مسایل باید روش معظم له باشد.
وی با ذکر مثالی درخصوص آراستگی ظاهر، توجه امام امت (رض) به این نکته را در محافل مختلف یادآور شد و افزود: در خدمتی که برای زائر انجام می دهید قصد قربت کلید اصلی است و حضرت علی (ع) می فرماید: " الوُصلَةُ باللّه في الانقِطاعِ عنِ الناسِ، یعنی پيوستن به خدا، در گسستن از مردم است".
نماینده ولی فقیه با مهم خواندن آموزش هایی که معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری به روحانیون و مداحان ارائه می دهد، اظهار داشت: ارزیابی عملکرد ضرورت دارد و فردی که بهتر کار و خدمتگزاری می کند باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی درپایان سخنان خود ضمن پاسخ به برخی سولات مطرح شده ، نکاتی را درباره جذب روحانیون عمره و عتبات عالیات، وضعیت اعزام ها به اعتاب مقدسه و توجه به شایسته سالاری و توانائی های افراد دراعزام ها بیان کرد و از حاضران خواست درسفربه عتبات امام راحل(ره)، مقام معظم رهبری و شهدایی را که با نثار خون خود این مسیر را گشودند و همچنین افرادی را که از این سفرها محرومند، به یاد داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با گرامیداشت هفته دفاع مقدس و ایام شهادت شهدای منا ویاد و خاطره تعدادی از روحانیونی که در این فاجعه به شهادت رسیدند، گفت: خدمت به زائران توفیق بزرگی است که باید آن را قدر دانست و در این مسیر از رفتارهايی كه به شئون روحانيت لطمه وارد مي كند، دوری كرد.
برپايه اين گزارش، درابتدای اين همايش که حجت الاسلام والمسلمین سيد جواد مظلومی معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری نیزدر آن حضور داشت حجت الاسلام والمسلمین حاجی ابراهیمی مسئول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری منطقه تهران به بيان نقش روحانيون و مداحان درکاروان ها پرداخت و هدف از برگزاری این همایش را اطلاعرسانی درباره آخرین وضعیت اعزامهای عتبات عالیات، نحوه جذب جدید و ارزیابی روحانیون و مداحان و آشنایی با مسائل مورد نیاز در این سفر معنوی و اربعین عنوان کرد.
وی گفت: درکناربرگزاری آزمون برای انتخاب روحانیون عتبات، پالایش نیز مورد توجه است و در دوره آینده، روحانیون عمره از میان روحانیون واجد شرایط عتبات انتخاب خواهند شد.