به گزارش پایگاه اطلاع رسانی الاربعین، سعید کنعانی با اشاره به اینکه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در این عملیات عظیم دو ماموریت را در داخل و خارج از کشور برنامهریزی و اجرا خواهد کرد، ادامه داد: این جمعیت در داخل کشور متولی اصلی امداد و نجات به ویژه ایجاد آمادگی در مرزهای خروجی بوده و در خارج کشور نیز وظیفه بهداشت، درمان و همچنین پاسخگویی اضطراری در حوادث و سوانح را عهدهدار خواهد بود.
کنعانی گفت: در داخل کشور و تا رسیدن به مرزهای زمینی مهران، چذابه، شلمچه و خسروی، سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر خدمات لازم را به زایران سالار شهیدان (ع) ارایه می کند و در خارج از مرزها (کشور عراق) مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر خدمات درمانی مربوطه را به زایران اربعین حسینی (ع) در شهرهای کربلا معلی، کاظمین شریفین، سامرا، کوت، حله و نجف اشرف را ارائه خواهند کرد.
وی ادامه داد: ارائه خدمات درمانی به زائران ایرانی اربعین حسینی در داخل کشور نیز به عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر آذربایجانشرقی با اشاره به اینکه خدمات امداد و نجات برای زایران اربعین از ۱۳ مهرماه تا ۳ آبان ماه سال جاری انجام می شود، ادامه داد: تا به امروز از طریق ستاد کشوری از آذربایجان شرقی ۲ دستگاه آمبولانس و یک دستگاه تریلر درخواست شده که در کشور عراق مستقر است.
وی اظهار داشت: ۵ نفر از کارکنان اصلی هلال احمر و سه نفر نیز امدادگران آذربایجان شرقی نیز اعزام شدند.
کنعانی با اشاره به اینکه در حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر کادر درمانی از کل کشور از طریق ثبت نام در سامانه برای خدمات رسانی به زایران حسینی اعزام خواهند شد، گفت: از این تعداد ۱۰ پزشک که از نیروهای داوطلب هلال احمر استان هستند و ۳ تکنسین دارویی هلال احمر نیز انتخاب و اعزام می شوند. همچنین در خصوص تامین اقلام مورد نیاز توسط هلال احمر گفت: استان ها اجازه باز کردن انبارهای هلال احمر به دلیل احتمال وقوع حادثه ندارند و همه اقلام از طریق تهران و استان های مرزی تامین می شود.
وی همچنین به زائران ایرانی عتبات عالیات در کشور عراق توصیه کرد: تمام لوازم شخصی و اضطراری از جمله داروهای خاص را با خود به همراه داشته باشند. به علاوه ممنوعیت های دارویی عربستان در سفر اربعین وجود ندارد.