به گزارش پایگاه اطلاع رسانی الاربعین، حجتالاسلام مسعود حاجیابراهیمی از برگزاری جلسه هماندیشی و موضوعشناسی اربعین حسینی از سوی کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی در استان تهران با حضور محققان و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی خبر داد.
وی افزود: در این جلسه سیداحمد حسینیحنیف فعال عرصه بینالملل و مؤلف کتب روششناسی و اعتبارسنجی احادیث، حجتالاسلام سید ابوالفضل طوسی مدرس حوزه پژوهش، حجت مدرسی دکتری ادیان و روابط بینالملل، حجتالاسلام مهدی صارمی پژوهشگر و محقق علوم اسلامی، حجتالاسلام محمد باقرزاده محقق علوم اسلامی و مدرس علوم روشی، حجتالاسلام ایمان کاظمی پژوهشگر علوم اسلامی و مدرس دین شبکهای، خانم مریم مأمورزاده فعال بینالملل و مدرس و مدیر حوزه علمیه خواهران و خانم رأفت مدرس حوزههای علمیه خواهران به بحث و تبادلنظر در خصوص مسائل اربعین حسینی ویژه بانوان طلبه پرداختند.
مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین در تهران، یادآور شد: با توجه به اینکه اشتیاق عظیم و میلیونی زائران حرم سیدالشهداء و حرکت بینظیر راهپیمایی اربعین حسینی كه در واقع یک تصمیم بشری نیست و تمامی عشق و شور و هیجان و آرامش آن با ید الهی و ملکوتی اتفاق افتاده است، بعثه مقام معظم رهبری در تلاش است تا در جریانسازی علمی و پایه آن نقش داشته باشد.
وی افزود: طبیعتاً برای حركت در فضای علمی، نیازمند محتوا و منابع پایه و مواد اولیه مشخص با موضوعات مرتبط و مسئلهمحور آن حوزه یعنی اربعین حسینی هستیم. آنچه بیشتر به چشم میآید كمبود فعالیت روشمند در این حوزه است. به همت كمیته فرهنگی اربعین استان تهران اولین حركت از ابتدا در حوزه پژوهش فعالشده است. محور موضوعشناسی اربعین حسینی و بانوان، اولین حركت در حوزه پژوهش است كه با هماهنگی این كمیته با حوزه علمیه خواهران اجرایی شده است.
حاجیابراهیمی خاطرنشان کرد: بعثه مقام معظم رهبری نیز بهنوبه خود با تشكیل نشستی با حضور كارشناسان حوزه تحقیق و پژوهش به مسئله موضوعشناسی اربعین حسینی و بانوان پرداخته است كه نتیجه آن تماماً در اختیار كمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین قرار میگیرد.
وی ادامه داد: بعد از اعلام فراخوان موضوعشناسی، تمامی اساتید شناسایی و حیطههای علمی مطرحشده شامل جامعهشناسی و ارتباطات، علوم سیاسی، علوم تربیتی، ادبیات و هنر، سلامت، قرآن و حدیث، تاریخ و سیره، فقهی کلامی، اقتصادی، حقوقی و خانواده با محوریت اربعین حسینی و بانوان برایشان ارسال شد تا با نظر كارشناسی در جلسه حاضر شوند.
مسئول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در تهران تصریح کرد: بعد از یك هفته نظرات و پیشنهادهای اساتید جمعآوری و جمعبندی شد و از مجموع پیشنهادهای ارائهشده ۴۵ مورد تأیید شد و در روزهای آینده جهت فراخوان عمومی به بانوان طلبه در مدارس علمیه خواهران تهران اعلام خواهد شد.