به گزارش اربعین از سمنان، اربعین حسینی(ع) امسال نیز گذشت و موج خروشان به کربلا رسید تا لشکر باطل را در هم شکند و جهان را سراسر پاکی و بیداری بخشد و عالم تشنه را سیرابِ معرفت حسینی(ع) کند.
کاروان عزاداران حسینی با دلی سوخته و پاهای تاول زده و چشمانی گریان و پر از شوق خود را به حرم مولا رساندند و آنانی هم که از این کاروان جاماندند در شهر و دیار خود به راهپیمایی پرداختند تا کمی دلهای خود را از این جاماندگی تسلی بخشند.
... قمقمه آبش را به یاد لبهای تشنه حسین بن علی تکان میدهد و با عشق، انسجام و برادری قدمهایش را برای رسیدن به کربلا برمیدارد، گویا باید چهارده قرن میگذشت تا یارانش به صدای هل من ناصر او لبیک بگویند و رسالت ناتمام رسول الله(ص) را تمام کنند.
در فرهنگ عاشورا، اربعین به چهلمین شب شهادت حسین بن علی(ع) گفته میشود که همزمان با بیستم ماه صفر است.
در اربعین همه با عشق میآیند
آیتالله علیاکبر مسعودی خمینی از اساتید حوزه علمیه با اشاره به اینکه فاجعه کربلا جریانی بود که در دل تاریخ زنده میماند و فراموششدنی نیست، اظهار کرد: قیام کربلا و امام حسین(ع) در بین شیعیان و محبین اهل بیت(ع) زنده خواهد ماند. دنیا تا ابد چنین همایش بزرگی مانند اربعین را نمیبیند و جهانیان مات و مبهوت این جمعیت هستند.
وی ادامه داد: چند روز پیش در یکی از شبکههای صدا و سیما برنامه پیاده روی زائران را میدیدم، خبرنگار از پیرمردی که با قد و قامت خمیده و با عصا به سختی راه میرفت پرسید؟ کجا میروی؟ در پاسخ گفت الی الحبیب (به سوی دوست)، ساعتها به این کلمه پر معنایش فکر کردم و با خود گفتم این حب و عشق به اهل بیت(ع) اسلام را زنده نگه داشته است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: اگر به معنای واقعی کلمه دوست را درک کنیم این حب و دوستی تمام زندگی ما را بیمه میکند، هم چنانکه در روایات آمده و لفظ «حب» دفعات زیادی در مفاتیح الجنان تکرار شده است.
وی گفت: جریان اربعین حسینی تا زمان ظهور حضرت ولی عصر(عج) روز به روز اهمیتش بیشتر میشود و اگر دوستی ما واقعی و رفتار ما دوستانه باشد، در دنیا و در آخرت عاقبت به خیر میشویم.
آیتالله مسعودی خمینی بیان کرد: این روزها امام حسین(ع) جهانی شدهاست و افرادی که در این پیاده روی حاضر شدهاند سودای سیاست پول و شهرت را ندارند بلکه همه آنها برای یک عشق واحد که عشق به اهلبیت(ع) است، مشقات سفر را به جان می خرند
پیاده روی اربعین نشان از صلابت و قدرت شیعیان دارد
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه نیز با اشاره به اهمیت زیارت امام حسین(ع) گفت: زیارت سید الشهدا(ع) زمان خاصی ندارد و ما در هر زمان به زیارت سالار شهیدان دعوت شدهایم و از برکات این فیض عظیم بهرهمنده میشویم.
حجتالاسلام ابوالقاسم علیدوست با اشاره به پیامهای راهپیمایی عظیم اربعین به دشمنان اهل بیت(ع) بیان کرد: حضور جمعیت میلیونی اربعین حسینی(ع) سبب ترس بدخواهان و کسانی که در دل خویش دشمنی با اهل بیت(ع) دارند میشود و دشمنان اسلام متوجه عظمت محبان و شیعیان مکتب اهل بیت(ع) میشوند.
وی افزود: علت اینکه امروز به زیارت اباعبدالله(ع) توجه زیادی میشود تجسم مودت ما شیعیان به اهل بیت(ع) است، مودت با محبت تفاوت دارد، مودت یعنی محبت ابراز شده بنابراین راهپیمایی عظیم اربعین یک دستور الهی و قرآنی است.
استاد حوزه علمیه با اشاره به ابعاد برگزاری راهپیمایی اربعین گفت: پیاده روی اربعین ترسیم کننده و نشان دهنده شجاعت و صلابت و قدرت شیعیان و تجسم همه کمالات است.
اربعین انگیزه مقابله با شر و پلیدی است
حجتالاسلام محمد رضاکریمی والا نیز با اشاره به اینکه زیارت امام حسین(ع) از سوی ائمه اطهار و پیامبر اکرم(ص) مورد سفارش قرار گرفته است، اظهار کرد: زیارت امام حسین(ع) منحصر به اربعین نیست و حتی در روایات داریم اگر از نزدیک امکان زیارت ندارید در یک مکان بلند بایستید و با توجه «یا ابا عبدالله» بگویید.
وی ادامه داد: توجهات به جریان عاشورا زیاد است و شور و عشق و علاقه در ایام اربعین به اوج میرسد چون قیام و شهادت امام حسین(ع) به شکل نمادین در برابر جریان شیطانی و هر شری قرار گرفته است و فردی که این زیارت را انجام میدهد از همه شرها و جریانهای شیطانی تبری میجوید و به عشق خدا و نماد خدا یعنی امام حسین(ع) علاقمند است.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم افزود: با زیارت امام حسین(ع) در اربعین انگیزه برای مقابله با شر و پلیدی ایجاد میشود و موجب اصلاح نسل و جامعه میشود و شعله عشق و علاقه به امام حسین(ع) در دل مردم زنده میماند.
حجتالاسلام کریمی والا با اشاره به اینکه در روایات آمده است که چهل روز بعد از شهادت امام حسین (ع)، جابر ابن عبدالله انصاری به زیارت امام حسین(ع) رفت، گفت: فردی که با پیاده روی در اربعین به زیارت امام حسین(ع) میرود آسایش و راحتی را کنار میگذارد و سختیهای این زیارت را با جان و دل میخرد، چون در مورد امام حسین(ع) به معرفت رسیده است.
اربعین زمینه ساز ظهور امام زمان(عج) است
وی با اشاره به اینکه ۱۴۰۰ سال گذشته و دنیا هنوز شاهد این جذبه است، عنوان کرد: انبیاء الهی و امامان معصوم رسالتشان متوجه کردن انسان به خدا و رسیدن به سعادت بوده و امام حسین نیز شاخص مهمی است چون شرایط زمانهاش به گونهای بود که جهاد کرد و خود و خانوادهاش شهید شدند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه امام زمان(عج) وقتی ظهور کنند خودشان را با امام حسین(ع) معرفی می کنند، تصریح کرد: محبین امام حسین با پیاده روی میلیونی اربعین یاد امام را زنده نگه میدارند و در واقع وقتی امام زمان(عج) ظهور کنند مردم دنیا امام حسین(ع) را شناختهاند و زمینه سازی ظهور یکی از آثار اربعین حسینی است.
حجتالاسلام کریمی والا عنوان کرد: یکی دیگر از آثار زیارت اربعین وحدت، همدلی و انسجام میان برادران شیعه و مسلمانان است. این مذاهب و ملیتهای مختلف در پیاده روی اربعین حضور مییابند و باید از اختلاف نظرها چشم بپوشند تا دشمن که به دنبال فروپاشی و تزلزل جهان اسلام است، ناکام بماند.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم تصریح کرد: مکتب شیعه یک جریان الهی و متصل به ماوراء الطبیعه است. به لطف الهی هر سال، جمعیتی انبوه در روز اربعین، هویت جهانی تشیع را در راهپیمایی اثبات میکند.