مسیر نجف به کربلا هم اکنون مملو از زائر است و عاشقان حسین(ع) آخرین قدم های اربعینی خود را در این مسیر بهشتی بر می دارند.
موکب های عراقی نیز که از ده روز قبل فعالیت خود را در مسیر نجف به کربلا شروع کرده بودند ، همچنان شبانه روز در حال ارائه خدمات به دلدادگان حسین بن علی(ع) هستند.
مسیر نجف به کربلا در ۳۰ کیلومتری این شهر یک طرفه شده و فقط تعداد محدودی از خودروهای عمومی و دولتی امکان ورود به این شهر دارند و این در حالی است که ترافیک ورودی کربلا بسیار سنگین است.
متاسفانه در روزهای گذشته یکی از کودکان قمی در مسیر نجف به کربلا به دلیل سانحه تصادف جان باخت و پیکرش پس از تشییع در حرم های مطهر و بین الحرمین برای تدفین به قم منتقل شد.
حضور نیروهای امنیتی و نظامی به ویژه نیروهای مردمی حشدالشعبی در مسیر طریق الحسین پررنگ تر شده است .
طریق العما نیز که مسیر محلی برای عراقی ها به شمار می رفت امسال شاهد حضور تعداد زیادی از زائران ایرانی بود و عبور از نخلستان ها و رود فرات از جذابت های این مسیر است و ساکنین روستاهای اطراف نیز از زائران پذیرایی می کنند.
عراقی ها در این مسیر با خانواده طی طریق می کنند و کودکان و سالمندان عشریه خود را نیز به عشق حسین(ع) رهسپار این جاده می کنند.
بسیاری از زائران اربعین حسینی هم اکنون پس از پشت سر گذاشتن مسیرهای طولانی در شهر کربلا حضور یافتند و تلاش می کنند تا خود را از میان انبوه جمعیت زائران به بین الحرمین برسانند.
بین الحرمین این روزها و شب ها قلب تپنده شیعه است و اجتماع میلیونی اربعینی ها با شعار " الحسین یجمعنا " اتحاد بی بدیل و صحنه های اسلامی ، انسانی و عاطفی شیعیان را به رخ جهانیان می کشاند.
شارع القبله، خیابانی است که دسته های عزاداری از شهرهای مختلف عراق و سایر کشورها از این مسیر به سمت حرم مطهر سیدالشهدا حرکت کرده و پس از عبور از بین الحرمین وارد حرم قمربنی هاشم شده و عزاداری می کنند.
در نقاط مختلف شهر کربلا نیز ده هیات مذهبی مطرح کشور مراسمات عزاداری با سخنرانی شخصیت های مطرح و مداحی مداحان شناخته شده برگزار کردند.
تقریبا همه حاضرین در دسته های عزاداری لباس های مشکی بر تن دارند و سربندهایی که بر روی آن جمله های لبیک یا حسین ، یا لثارات الحسین، هیات منه الذله، و یا حسین نقش بسته به سر بسته اند و پای پیاده به سمت بین الحرمین حرکت می کنند.
حرم های مطهر تا ساعات نزدیک به بامداد شاهد حضور عزاداران در قالب دسته های سینه زن و زنجیر زن است و ندای لبیک یا حسین (ع) و لبیک یا عباس(ع) در زمان ورود عزاداران به حرم های مطهر طنین انداز می شود.
برای دومین سال متوالی شب گذشته دسته های عزاداری ایرانی ها از شهرهای مختلف در قالب دسته های سینه زنی راهی حرم های مطهر شدند و به عزاداری پرداختند.
بسیاری از اهالی عراق از شهرهای مختلف برای آنکه زمینه حضور بیشتر زائران اربعین در کربلا فراهم باشد زیارت اربعین را در ورودی های شهر می خوانند و به دیار خود باز می گردند.
هم اکنون تمامی خیابان های منتهی به بین الحرمین مملو از زائر است و تردد در این مسیرها بسیار به سختی صورت می گیرد.
کربلایی ها نیز تقریبا در تمامی کوچه پس کوچه ها و چندین خیابان بعد از اطراف حرم های مطهر موکب هایی برای پذیرایی از زائران برپا کرده اند و از میلیون ها نفر در وعده های مختلف با انواع غذاها، چای و شربت پذیرایی می کنند و هر آنچه که دارند برای خدمت به زوار الحسین به میدان آورده اند.
حال و هوای زائران در عمود ۱۴۰۷ ، جایی که برای اولین بار چشم زائران پیاده مسیر نجف در ورودی کربلا به بارگاه منور قمربنی هاشم(ع) باز می شود و اشک اشتیاق بر گونه هایشان جاری می شود بسیار دیدنی است و هر یک از زائران با همه خستگی مسیر در این نقطه با ارباب خود نجوا و درد دل می کنند.
برخی از زائران نیز هم اکنون در حال وداع با کربلا و ترک این شهر هستند و مسئولان عراقی خودروهای سنگینی در خروجی های شهر کربلا به سمت نجف و حله پیش بینی کردند تا آنان را به صورت رایگان جابجا کنند.
امشب و در شب اربعین حسینی شهر کربلا تماشایی خواهد بود و میلیون ها زائر پس از قرن ها که از شهادت فرزند رسول الله می گذرد در این مصیبت جانسوز بر سر و سینه می زنند و اشک می ریزند.
سید جعفر موسوی تولیت حرم مطهر اباعبدالحسین(ع) نیز ، شور حسینی در ایام اربعین را وصف نشدنی خواند و از تمام تلاش های مردم در پذیرایی از زائران و همچنین مسئولان عراقی و ایرانی تقدیر کرد و انتخاب شعار "الحسین یجمعنا" را در این شرایط حساس که دشمنان بدنبال ایجاد تفرقه بین عراق و ایران هستند با اهمیت و ارزشمند خواند و بر گسترش روابط دو کشور تاکید کرد.