به گزارش پایگاه اطلاع رسانی الاربعین، «همایش بینالمللی اربعین و همگرایی امت اسلامی» از سوی کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین با حضور اندیشمندان ایرانی و خارجی در کربلای معلی برگزار شد.
در ابتدای این همایش حجتالاسلام و المسلمین حمید احمدی رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه در اربعین، همدلی میان اصحاب فکر و قلم روی میدهد، اظهار کرد: شعار «الحسین یجمعنا» بیانگر دیدگاه جدیدی در جهان اسلام است که همگرایی، اتحاد و وحدت را در سراسر جهان طنین انداز میکند.
وی همگرایی و همدلی میان مسلمانان را بسیار مهم خواند و افزود: برخی کشورها به دنبال این بودند که به نام همگرایی و وحدت، اهداف سیاسی خود را دنبال کنند اما هرگز چنین موفقیتی را بدست نیاوردند.
احمدی تصریح کرد: امروز با وجود تدابیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی و اعجاز اربعین حسینی، شاهد این هستیم که همه مسلمانان بر محور سیدالشهدا (ع) گردهم آمدهاند و بیداری امت اسلامی در جهان اسلام رخ داده است.
وی ادامه داد: کانون تلاش امروز، اخوت، مودت و پیوند قلبی با امام حسین(ع) است که مورد احترام همه پیروان ادیان مختلف قرار دارد. امروز جهان اسلام با آلام متعددی مواجه است. آلام امروز در جهان اسلام نتیجه تفرقه و جدایی میان امت اسلام است.
حضور ۵۰۰ زائر آمریکایی در اجتماع جهانی اربعین حسینی
سید ظهیرالحسن نقوی نیز در این همایش از حضور ۵۰۰ زائر آمریکایی در اجتماع جهانی اربعین حسینی خبر داد.
وی افزود: امروز اربعین جهانی شده است و هیچ قدرتی نمیتواند مانع آن شود و حضور زائرانی از کشورهای مختلف از آمریکا تا اروپا؛ از آفریقا تا آسیا همه نشان از جهانی شدن این اجتماع بزرگ است و کسی نتوانست مانع آن شود.
امام جمعه کالیفرنیا با بیان اینکه شیعه؛ یعنی افراد با محبت که تعصب عرب و عجم در آن راه ندارد، تصریح کرد: هماینک جهان ناامن شده و کسی جرأت نمیکند در شهر یا کشور خود آرامش داشته باشد، اما در این جهان ناامن افرادی از آمریکا برمیخیزند و در اجتماع میلیونی اربعین حسینی شرکت میکنند.
وی با اشاره به شعار اربعین حسینی «الحسین یجمعنا» افزود: این اجتماع میلیونی نشان میدهد که امام حسین(ع) ما را با محبتش دور هم جمع کرده است؛ زیرا شاهدیم زائرانی از کشورهای مختلف در نجف و کربلا حضور دارند به گونهای که هرگز ذرهای ترس و وحشت ندارند و با قلبی آرام به زیارت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) میروند.
نقوی یادآور شد: دشمنان در طول تاریخ تلاش کردند که مانع گسترش اسلام ناب محمدی شوند، اما عاشورای حسینی و اینک اربعین حسینی مانع این توطئهها شد، اربعین بهترین فرصت برای شیعه و مسلمانان جهان است که باید از آن به خوبی بهره بگیرند.
امام حسین راه مبارزه با ظلم و مسیر عدالتخواهی را به ما آموخت
در ادامه این همایش خانم الیسا یالچین از مبلغان اعزامی از کشور ترکیه با اشاره به اینکه سه سال است در پیاده روی اربعین حضور می یابد، اظهارداشت: در این جریان عظیم؛ امام حسین(ع) درس پیروزی و انسانیت را به پیروان خود و پیروان سایر مذاهب میآموزد.
وی تصریح کرد: حسین بن علی (ع) راه مبارزه با ظلم و ظالم و حکام جور و همچنین مسیر عدالتخواهی را به ما نشان میدهد تا خود و فرزندانمان در این مسیر حرکت کنیم؛ این محوری است که در مورد پیروان همه ادیان صدق میکند و منحصر به شیعه و سنی نیست.
این مبلغ ترکیهای با بیان اینکه بحث انتظار و منجی در میان پیروان ادیان مختلف نیز مطرح است،گفت: رژیمصهیونیستی و آمریکا دشمن مشترک همه مسلمانان هستند و با اهداف خاصی تفرقهافکنی بین امت اسلامی را دنبال میکنند.
وی با تاکید بر لزوم هوشیاری مسلمانان برای مقابله با توطئه دشمن، اظهار کرد: مفهوم شیعه باید به درستی برای جهانیان تبیین شود و در عمل نشان دهیم که حکومت ولایت فقیه، ضد حکومت ظلم است. وظیفه ما در عصر غیبت انتقال پیام برادری و وحدت به جهانیان است.
زیارت اربعین ، عامل وحدت بین ایران وعراق
دکتر سید بلاسم عزیز شبیب الزاملی، رئیس دانشكده علوم اسلامی دانشگاه كربلا نیز در این همایش با برشمردن آثار زیارت اربعین درابعاد مذهبی ، اجتماعی و فرهنگی ، برظرفیت اربعین درهمگرایی دو ملت ایران و عراق تاکید کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه کربلا با بیان اینکه مذهب و همسایگی دو عامل قوی در پیوند و همبستگی دو کشور و دو ملت محسوب می شود، گفت: روابط و همکاری های گسترده ای بین ایران و عراق و مردم دو کشور وجود دارد و تلاش دشمنان برای ایجاد تفرقه بین آنها محکوم به زوال است.
وی ادامه داد: مذهب ازعوامل قوی در پیوند ونزدیکی مسلمانان دو کشور محسوب می شود و در وحدت و همگرایی آنها هم نقش دارد.
دکتر بلاسم با اشاره به اینکه دشمنان در تلاش اند تا این وحدت را برهم بزنند، تصریح کرد: ایران و عراق می توانند محوری قوی در مقابل دشمنان تشکیل دهند و بدون شک دوملت این توانایی را دارند.
وی گفت: دشمنان به ثروت ها و منابع طبیعی ایران و عراق طمع دارند و می دانند که این دو کشور در کنار یکدیگر قدرت بزرگی را در منطقه تشکیل خواهند داد لذا تلاش می کنند با ایجاد تفرقه بین دو ملت بتوانند نقشه خود را برای تسلط بر منطقه به اجرا درآورند.
دکتربلاسم با بیان اینکه دست نشاندگان آنها افراد ضعیفی هستند و توطده های آنها را مردم با هوشیاری خنثی می کنند، اظهار داشت: شعائر اسلامی و زیارت ائمه اطهار و بویژه زیارت اربعین نشان داد که دو ملت در واقع یک ملت محسوب می شوند و به اعتقادات خود به صورت جدی پایبند هستند.
وی گفت: در زیارت اربعین در منازل عراقیها به روی ایرانی ها گشوده می شود و این زیارت به عامل پیوستگی ، وحدت و در کنارهم بودن دو ملت تبدیل شده است.
استاد علوم اسلامی دانشگاه کربلا با تاکید براینکه زیارت اربعین همه اقشار را در بر می گیرد، خاطرنشان کرد: زیارت اربعین به پیرمردان، جوانان ، متدینین و... اختصاص ندارد و همه در شکل گیری آن نقش دارند و دانشجویان و اساتید دانشگاهها نیز به این جریان عظیم ورود پیدا كردهاند.
وی تصریح کرد: دراین زیارت جنبه های عاطفی ، روحی ، تعاون ، تسامح ، زندگی مسالمت آمیز در کنار یکدیگر و ترویج شعائر حسینی به خوبی نمایان است و همه برای حضور در این اجتماع عظیم ، رهسپار حرم حسینی می شوند.
وی افزود: این پدیده بزرگ، فقط خاستگاه عاطفی نداشته بلكه از بعد فكری ، اندیشهای ، علمی ، احساسی ، اجتماعی و مذهبی نیز برخورداراست.
در پایان این همایش حجت الاسلام علی علیف امام جمعه شهرهوسان جمهوری آذربایجان با اشاره حضور چند ساله خود درمراسم اربعین، تصریح کرد: در این کنگره جهانی هر سال تعداد بیشتری از مسلمانان و دوستداران اهل بیت شرکت می کنند و سال به سال بر شکوه این مراسم افزوده می شود.
وی اظهار داشت: در سال های قبل بیشتر عراقی ها و ایرانی ها را در راهپیمایی اربعین می دیدیم اما امروز از کشورهای مختلف جهان از آسیا، اروپا و آمریکا در آن مشارکت می کنند.
وی با اشاره به اینکه امام حسین (ع) تکیه گاه پیروان اهل بیت است، افزود: زیارت اربعین و حضرت سیدالشهداء مسلمانان را در کربلا گردهم آورده و این مناسبت معنوی ما را به یکدیگر و مردم عراق نزدیکتر کرده است.
حجت الاسلام علی علیف با تقدیر از میزبانی مردم عراق از زائران اربعین، تصریح کرد: اگر امت اسلام امام حسین (ع) را الگو قرار دهند و متحد و یکپارچه در کنار هم قرار گیرند ؛ می توانند در برابر دشمنان بایستند و مشکلات شان را برطرف کنند.
وی با تاکید براینکه دشمن برای برهم زدن وحدت مسلمانان حول اربعین در تلاش است، گفت: دشمن نه تنها مردم ایران و عراق بلکه همه ملت های مسلمان را هدف قرار داده و بدنبال تفرقه افکنی است.
وی با بیان اینکه دشمن توطئه جدایی مسلمانان از یکدیگر را همچنان دنبال می کند ، تصریح کرد: زیارت اربعین پایگاهی است که می تواند ندای وحدت را در دنیا طنین انداز کند و مردم را به سوی اسلام بکشاند.
امام جمعه شهرهوسان آذربایجان با اشاره به اینکه امسال بیش از پنج هزار آذربایجانی در مراسم اربعین شرکت می کنند، افزود: زائران امام حسین (ع) از طریق خاک ایران خود را به عراق می رسانند و در این مسیر مورد استقبال گرم ایرانی ها قرارمی گیرند.
انتهای پیام/