به گزارش الاربعین حجتالاسلام المسلمین حمید احمدی درگفتوگو با ایسنا، با اشاره به این مطلب بدخواهان و دشمنان همواره در منطقه و عرصه بینالملل تلاش زیادی میکنند تا بین امت اسلامی و به ویژه ایران و عراق وحدت را از بین ببرند، اظهار کرد: امسال شرایط منطقه شرایط خاصی است و بدخواهان در تلاش هستند این وحدت به وجود آمده بین ایران و عراق را از بین ببرند و همواره در صدد ایجاد شکاف و تفرقه هستند و امسال نیز همچون سالهای گذشته به دنبال این موضوع بوده و هستند.
لازمه اربعین آگاهی بخشی به مردم است
وی در ادامه تاکید کرد: مراسم پیادهروی اربعین فراتر از مذهب و قومیت است. امام حسین (ع) فراقومیتی و فراملی و فرامذهبی است و از سراسر جهان همگی به دور این مکتب جمع میشوند و ما برای حفظ این رویکرد، باید از ایجاد شکافها جلوگیری کنیم و از ضروریات لازم در پیادهروی اربعین آگاهی بخشی برای مردم است.
رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین اظهار کرد: قومیتهای ملی و مذهبی در این مراسم فقط به عشق و ارادت سیدالشهدا (ع) شرکت میکنند و باید مرکزیت این کانون که امام حسین (ع) است حفظ شود. برهمین اساس ما امسال شعار «الحسین یجمعنا» را انتخاب کردهایم که این شعار برگرفته از وحدت بین امت اسلامی است و با این شعار درصدد ایجاد ترویج وحدت هستیم. رنگ قرمز نیز که نشاندهنده حماسه و مقاومت است و این حماسه با نهضت عاشورا آمیخته است. پس از مشورتهایی که انجام شد به عنوان رنگ سال اربعین انتخاب کردیم و انشاالله که سیدالشهدا کانون وحدت و پیادهرویها باقی بماند.
فعالیت فرهنگی اربعین پررنگ از سالهای گذشته صورت میگیرد
وی ادامه داد: موکبهای فرهنگی امسال همچون سالهای گذشته در مسیر پیادهروی اربعین آماده پذیرایی و اسکان خدماتدهی به زائران خواهند بود و در این موکبها بحثهای قرآنی، اقامه نماز و قرائت قرآن مورد توجه است و درصدد هستیم که از مبلغان استفاده بیشتری ببریم و با همکاری که با ستاد بازسازی عتبات انجام شده است در این موکبها که پیوست بهداشت و امنیت وجود دارد پیوست فرهنگی نیز گستردهتر از سالهای گذشته در این موکبها فعال است.
حضور بیش از ۳۰۰۰ هزار مبلغ در پیاده روی اربعین
رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین خاطر نشان کرد: پیشبینی ما این است که بالغ بر ۳۰۰۰ مبلغ در این دوره از پیادهروی اربعین حضور داشته باشند و با موکبها هماهنگی لازم صورت گرفته است تا خدمات فرهنگی بیشتری ارائه بدهند و این مراسم به صورت کاملا مردمی و با همکاری نهادها انجام شود. از دیگر برنامههای موکبها حضور قاریان ممتاز است و جزء آخر قرآن (جزء۳۰ ) مد نظر فعالیتهای قرآنی موکبها است که مراسم قرائت قرآن توسط قاریان برجسته به صورت جمعخوانی و انفرادی انجام میشود.
حضور ۲۰ گروه فرهنگی و اجرای تئاتر و تعزیه در مراسم اربعین
احمدی اظهار کرد: با توجه به هماهنگیهایی که با حوزه هنری، فرهنگسراها و شهرداری تهران صورت گرفته است، امسال بالغ بر ۲۰ گروه هنری، تئاتر و تعزیه را در مسیر پیادهروی برنامه اجرا خواهند کرد. همچنین در تمام شهرها در روز اربعین این گروههای فرهنگی برنامه دارند و نمایشهای آیینی را اجرا میکنند. امسال از حضور بانوان مبلغه نیز در موکبها بهره میبریم و از سخنرانان و پژوهشگران علمی و دینی در این موکبها استفاده میکنیم.
وی گفت: فعالیت موکبها از ۱۰ روز قبل از اربعین تا ۲۲ ماه صفر ادامه دارد، اما ممکن است موکبی زودتر کار خود را آغاز کرده و این تعداد روزها کم و زیاد شود، همچنین امسال اجتماع خبرنگاران و اصحاب رسانه را در ۱۸ مهرماه در سالن وزارت کشور داریم و با هماهنگی ستاد مرکزی اربعین و اتحادیه رادیو و تلویزیون این مراسم جهت آگاه سازی و هماهنگی بیشتر انجام میشود.