به گزارش پایگاه اطلاع رسانی الاربعین، ذوالفقاری رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در حاشیه هشتمین جلسه این ستاد در جمع خبرنگاران گفت:یکی از موضوعات مهم مراسم اربعین که مورد توجه ستاد مرکزی اربعین بود، بحث تعیین ارز مسافرتی برای زائران است. در همین زمینه، جلساتی را با بانک مرکزی برگزار کرده و به این جمعبندی رسیدیم که آنچه زائران باید پرداخت کنند براساس نرخ رسمی ارز در ایران باشد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در داخل کشور، گفت: برخی این موضوع را مطرح کرده اند که عنوانی به نام "اربعین" بر برگه روادید ذکر نشود که ما نیز با این کار موافق هستیم که ویزایی که صادر می شود عنوان اربعین نداشته باشد.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی با تاکید بر اینکه اصل بر برپایی موکب های عراقی است، گفت: ما نمی خواهیم احساس رقابت بین موکب داران ایرانی و عراقی به وجود آید و اگر جایی لازم نباشد، موکب ایرانی ایجاد نمی کنیم.
وی با اشاره به موضوع آموزش زائران گفت: بحث آموزشی را از طریق صدا و سیما با آغاز دهه محرم دنبال با هدف آموزش قوانین و مقررات کشور عراق به زائران، موکب داران، مسئولان و خادمان مراسم اربعین حسینی دنبال خواهیم کرد.
معاون وزیر کشور درخصوص بیمه زائران نیز تصریح کرد: در سنوات گذشته تلاش میکردیم مبلغ بیمه زائران کاهش پیدا کند. در سال جاری نیز با همکاری مسئولان در سازمان حج و زیارت و دیگر بخشها از جمله هلال احمر تلاش می شود تا ضمن حفظ سقف خدمات بیمهای، مبلغ دریافتی را نسبت به سنوات گذشته کاهش یابد، البته به دنبال سازوکاری هستیم که زائران با بیمه نامه به سفر اربعین اقدام کنند چراکه در سال گذشته نیمی از زائران بیمه داشتند و نیمی دیگر بدون داشتن بیمه اقدام به انجام این سفر کرده بودند که تعدادی از آنها دچار مشکل شده بودند و بیمه گذار نیز ساز و کار پرداخت نداشت.
رئیس ستاد مرکزی اربعین مهمترین کار برای هماهنگی بین دولت ایران و عراق را امضای تفاهم نامه مراسم اربعین دانست و گفت: ما پیگیر هستیم تا برخی از مشکلات گذشته با امضاء و اجرای این تفاهم نامه حل شود از جمله برای تردد خودروها و کامیون های حمل بار تمهیداتی انجام شود تا در مرز معطلی نداشته باشند.
وی با اشاره به اینکه سه مرز قطعی برای ورود و خروج به کشور عراق وجود دارد، گفت: بحث بازگشایی مرز خسروی در استان کرمانشاه و مرز چیلات در استان ایلام را نیز در تفاهم نامه مطرح ولی تا زمان قطعی شدن آن وعده ای به مردم در این خصوص نمی دهیم.
ذوالفقاری با بیان اینکه دو کشور در سال گذشته به دنبال بازگشایی مرز خسروی بودند اما به دلایل امنیتی این کار صورت نگرفت، گفت: در حال حاضر نیز جلساتی در عراق تشکیل شده و مسئولان عراقی از منطقه بازدید کردند و تلاششان این است که اگر مطمئن باشند مسیر و منطقه مشکل ناامنی برای زائران ایجاد نمیکند، این مرز بازگشایی شود.
وی اضافه کرد: اگر چنانچه بنا به ملاحظات امنیتی مشکلاتی وجود داشته باشد اولویت مسئولان هر دو کشور بر تامین امنیت و حفظ جان زائران خواهد بود.
ذوالفقاری درباره صدور ویزای زائران اربعین نیز خاطرنشان کرد: همانند سنوات گذشته دفاتری را در ایام مورد نظر اضافه خواهیم کرد و روادید به صورت انفرادی صادر خواهد شد، زیرا سال گذشته ویزای انفرادی باعث شد تا مشکلات زائران بسیار کمتر شود لذا امسال تاکید داریم ویزا با مدت اعتبار قانونی به صورت انفرادی برای زائران صادر شود.
رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه امسال با تخصیص بودجه لازم انسداد مرز در مرز مهران تا شعاع تعیین شده انجام می شود تا ورود و خروجها بیشتر کنترل شود و خارج از مسیر قانونی مرزها، عبور و مرور صورت نپذیرد، عنوان کرد: هنوز در برخی از مناطق مرزی، پاکسازی میادین مین به طور کامل انجام نشده و ممکن است برای زائران در مناطق ممنوعه ایجاد خطر کند.
ذوالفقاری با بیان اینکه افرادی که اقدام به ورود غیرمجاز به داخل مرز عراق میکنند، مجازاتهای سنگینی در انتظار آنها است، تاکید کرد: زائران محترم به این موضوعات توجه داشته و صرفا از طریق قانونی و مرزهای رسمی به کشور عراق سفر کنند.
وی با بیان اینکه کارهای زیرساختی به سرعت انجام شده و ما پیش بینی میکنیم چهار بانده کردن محور ایلام به مهران در سال ۹۷ مورد بهره برداری قرار می گیرد، یادآور شد: کمتر از دو الی سه درصد این پروژه به دلیل زمانبر بودن باقی می ماند که در مسیر باقیمانده راه دسترسی ایجاد خواهد شد تا در صورت ازدیاد خودروها و ترافیک از مسیرهای جانبی استفاده شود.