دوشنبه 5 آذر 1403

09 آبان 1396

پاسخ ذوالفقاري به انتقادات درباره هزينه سفر اربعين

معاون وزير كشور و رئيس ستاد اربعين اظهار كرد: كسانيكه در مورد هزينه‌هاي سفر اربعين انتقاد مي‌كنند اطلاعات دقيقي در اين مورد ندارند و ما هرگز براي دريافت هزينه اضافي از مردم كيسه ندوخته‌ايم.


حسين ذوالفقاري، معاون امنيتي و انتظامي وزير كشور و رئس ستاد اربعين در گفت‌وگو با ايكنا، درباره انتقادات مبني بر افزايش هزينه‌هاي سفر اربعين اظهار كرد: در شرايط غير اربعين، مردم هزينه‌هايي را براي سفر به كربلا مي‌پردازند و هم حق بيمه، هم حق هلال احمر، هم ويزا و هم هزينه شركت كارگزاري را پرداخت مي‌كنند و اين چهار مورد در غير اربعين اين مبلغ بين ۲۷۸ هزار تومان تا ۲۹۰ هزار تومان است.

وي افزود: ستاد اربعين جايگاه قانون نرخ گذاري ندارد و هر كدام از اين موارد قانون خاص خود را دارند و بيمه و هلال احمر در طول سال هزينه ثابت خود را دريافت مي‌كنند. شركت كارگزاري هم قانون خاص خود را دارد اما ما با مذاكره‌اي كه با اين سه بخش داشتيم،اين رقم از ۲۷۸ هزار تومان به ۱۹۶ هزار تومان توسط شركتهاي مجاز و ۱۹۹ هزار و پانصد تومان توسط شركت‌هاي تحت پوشش كارگزاران سازمان حج و زيارت رسانديم.

معاون امنيتي و انتظامي وزير كشور عنوان كرد: حداقل بين ۷۸ هزار تومان تا ۸۱ هزار تومان اين مبلغ كاهش داشته است. كساني‌كه در جريان نيستند تصور مي‌كنند كه هلال احمر ، الا ۵ هزار تومان دريافت مي‌كند اما در غير اربعين ۱۶ هزار تومان دريافت مي‌كند اما در نامه اي كه به ستاد اربعين زده اند نوشته‌اند كه به خاطر رفاه حال مردم در اربعين، ما ۱۰ هزار تومان دريافت ميكنيم و ما هم به آنها اعلام كرديم كه بايد سوبسيد هم بدهيد بنابراين ۱۱ هزار تومان از نرخ ثابتآنها را كاهش داده ايم و الان بايد حدود ۱۰۰ تُن دارو را به آنجا منتقل كنند.

ذوالفقاري به هزينه بيمه اشاره كرد و گفت: در مورد بيمه هم بايد عرض كنم كه بيمه ايران دولتي است و سازمان حج و زيارت هم نهايت تلاش خود را انجام داده است كه اين مبلغ حداقل شود و البته خدمات بيمه كاملا تعريف شده است. اين مبلغ در غير اربعين بين ۲۲ هزار و هشتصد تومان تا ۲۸ هزار تومان است اما ما اعلام كرديم چون ايام اربعين است هزينه مردم را كاهش دهيد تا فشار بر مردم كمتر شود و در نهايت اين مبلغ به ۱۶ هزار تومان كاهش پيدا كرد و حتي از ۲۰ كيلومتري مانده به مرزها را هم به آن اضافه كرديم يعني اين بيمه كه در غير اربعين از داخل خاك ايران نيست در اين ايام ۲۰ كيلومتر داخل خاك ايران را هم شامل مي‌شود.

وي به قيمت ويزا اشاره كرد و گفت: قيمت ويزا كه اساسا در دست ما نيست بلكه در اختيار دولت متقابل است و تنها كاري كه مي‌توانيم انجام دهيم عمل متقابل است. ما سعي داشتيم در هر دو كشور ويزا لغو شود اما طرف مقابل همچنان موافق نيست. در مورد تبديل قيمت ويزا به ريال هم تلاش هاي لازم را انجام داديم كه در نهايت تبديل به پايه شود.

رئيس ستاد اربعين در ادامه به بيان نكاتي درباره قيمت حمل و نقل اظهار كرد: ما در اين زمينه، هم به دوستان سازمان راهداري و حمل و نقل پايانه ها و هم سازمان حمايت از توليد كننده و مصرف كننده اعلام كرديم كه قيمتها را پائين بياوريد اما آنها اعلام كردند كه ما بايد در اين ايام ۸۰ درصد ناوگان را به آنجا منتقل كنيم و سفرها توزيع مي‌شود. اما ما به عنوان ستاد اربعين نمي‌توانيم قانونا نرخ تعيين كنيم اما مي‌توانيم براي كاهش هزينه‌هاي سفر تلاش كنيم هرچند كه هنوز انتظارات ما در اين زمينه برآورده نشده است و مورد گلايه ماست.

معاون امنيتي و انتظامي وزير كشور تأكيد كرد: البته نمي‌خواهيم به راننده اجحاف شود چون اتوبوس ها پُر مي‌روند و خالي بر مي‌گردند و در آخر مراسم هم خالي مي‌روند و پر بر مي‌گردند اما در وسط‌هاي مراسم حالت بينابيني وجود دارد و ما گفتيم كه به صورت كارشناسي بررسي شود تا اجحافي به كسي نشود و قيمتي منطقي تعيين شود. البته تلاش كرديم كه بازار سياه هم راه نيفتد و در اين زمينه از تعزيرات خواستيم اقدامات لازم براي جلوگيري از سوء استفاده انجام شود.

ذوالفقاري در پايان گفت: ما نمي‌خواهيم ايام اربعين به كام مردم تلخ شود اما برخي عزيزان از سر دلسوزي سخناني بر زبان مي‌آورند كه اطلاعات كامل نيست ولي بنده با صراحت عرض ميكنم هيچكدام از اين نهادها دريافت اضافي از مردم ندارند بنابراين خواهشا عده‌اي اعلام نكنند كه ما در ستاد اربعين كيسه دوخته‌ايم؛ چراكه اكثر افرادي كه در اين ايام در حال خدمت هستند، افرادي جهادي هستند و بدون چشم‌داشتي مشغول خدمت به مردم هستند اما اگر كسي از سر دلسوزي چنين سخناني را بر زبان مي‌آورد به صورت دقيق تر پيگيري كند تا توضيحات لازم را براي وي ارائه دهيم.