دوشنبه 5 آذر 1403

07 آبان 1396

توصيه‌هاي پليس فتا به زائران اربعين

رئيس اداره پيشگيري از جرائم سايبري پليس فتاي ناجا گفت: هموطنان قبل از مسافرت و اعزام به عتبات اطلاعات ذخيره شده در گوشي تلفن همراه خود را به ساير ابزارهاي ذخيره‌سازي منتقل و حتي الامكان در لوح‌هاي فشرده ذخيره كنند.


ئيس اداره پيشگيري از جرائم سايبري پليس فتا نيروي انتظامي گفت: به هموطنان توصيه مي‌شود قبل از مسافرت و اعزام به عتبات عاليات اطلاعات ذخيره شده در گوشي تلفن همراه خود را به ساير ابزارهاي ذخيره‌سازي منتقل و حتي الامكان در لوح‌هاي فشرده ذخيره كنند تا در صورت گم كردن يا سرقت شدن گوشي موبايل، حريم خصوصي و امنيت كاربران در فضاي مجازي به خطر نيافتد.

مهدي شكيب با تاكيد بر عدم لزوم نگهداري اطلاعات مهم در دستگاه تلفن همراه گفت: ذخيره‌سازي اطلاعات در رسانه‌هاي قابل حمل از مهمترين مباحثي است كه مي‌تواند موجبات سوءاستفاده افراد سودجو را فراهم كند براين اساس اطلاعات شخصي و محرمانه گوشي‌هاي همراه تهديد براي مسافران زيارتي است.

وي ادامه داد: متاسفانه نمونه پرونده‌هاي بسياري در پليس فتا با همين موضوع تشكيل و رسيدگي شده است كه ويژگي مشترك اغلب آنها وجود اطلاعات مهم و خصوصي در گوشي‌هاي تلفن همراه و تبلت‌ها بوده كه در پي سرقت يا مفقود شدن گوشي، تصاوير و فيلم‌هاي خصوصي كاربران سر از شبكه‌هاي اجتماعي و فضاي مجازي در آورده است.

وي پسورد‌گذاري روي دستگاه و كارت‌هاي حافظه را بسيار مهم دانست و گفت: انتخاب رمز هاي عبور قوي و پيروي از الگوهاي رمز نگاري مناسب از جمله اقدامات پيشگيرانه در زمينه حفاظت از اطلاعات است. در اين صورت حتي اگر گوشي شما مفقود و يا به سرقت برود دسترسي افراد سودجو به اطلاعات شما محدودتر خواهد بود.

وي با بيان اينكه در طول سفر بلوتوث، شيريت، زاپيا و هر‌گونه نرم افزار ‌تبادل داده را خاموش و غير فعال نمائيد، تاكيد كرد: از دريافت فايل از اين طريق خودداري نمائيد چرا كه احتمال آلوده بودن اين فايل‌ها به نرم افزارهاي مخرب و جاسوسي وجود دارد.

شكيب با بيان اينكه از در اختيار گذاشتن گوشي خود به افراد غريبه و ناشناس خودداري كنيد، گفت: اين افراد مي‌توانند از گوشي شما يا شماره شما سوء استفاده كنند و براي شما دردسر ايجاد كنند.در صورتي كه گوشي شما مفقود شد و با شما تماس گرفتند براي تحويل گوشي حتما مراتب را به نمايندگان كاروان و پليس در ميان بگذاريد.

رئيس اداره پيشگيري از جرائم سايبري تاكيد كرد: حتما حافظه گوشي خود را تخليه نمائيد و تنظيمات آنرا به تنظيمات اوليه كارخانه برگردانيد. شماره سريال گوشي خود را در طول سفر به همراه داشته باشيد تا در صورت سرقت و يا مفقود شدن گوشي بتوانيد اقدامات پيگيري را راحت تر انجام دهيد.

سرگرد شكيب در انتها از كاربران درخواست كرد با مراجعه به سايت پليس فتا به آدرس cyberpolice.ir و ثبت نظرات و انتقادات خود ما را در بالا بردن امنيت و حفظ حريم خصوصي كاربران ياري كنند و در صورت مواجهه با موارد مشكوك آن را از طريق لينك مركز فوريت هاي سايبري گزينه ثبت گزارش مردمي با در ميان بگذارند.