دوشنبه 5 آذر 1403

03 آبان 1396

حضور ۶ هزار نيروي بهداشتي و درماني در اربعين

وزير بهداشت از حضور بيش از شش هزار نيروي بهداشتي و درماني در ارائه خدمت به زوار اربعين خبر داد.


سيد حسن قاضي‌زاده هاشمي، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي،  دوم مهرماه، در آئين اعزام و بدرقه كاروان بهداشت و درمان اربعين حسيني، اظهار كرد: امسال ظرفيت خدمات وزارت بهداشت به زائران اربعين حسيني سه برابر افزايش يافته و چندين فروند بالگرد اورژانس، بيمارستان‌هاي ثابت و سيار، ۸۰۰ دستگاه آمبولانس و تعداد قابل توجهي نيروي اورژانس، بهداشت محيط و مبارزه با بيماري‌هاي واگير، به زائران خدمات ارائه مي‌دهند.

وي در ادامه با بيان اين كه قدرت اسلام در مراسم پياده روي اربعين به خوبي نمايان مي‌شود، گفت: اسلام ناب محمدي در پرتو انقلاب اسلامي يك بار ديگر پس از قرن‌ها، خودنمايي كرده و اين پاسخي است به همه افرادي كه نمي‌توانند قدرت ايران و انقلاب اسلامي و امت دلداده به اهل بيت(ع) را ببينند و مشكل آنها اين است كه نه مي‌شناسند و نه مي‌توانند بشناسند، چرا كه كور دل هستند و طبيعي است كه تمام راه‌هايي كه براي آسيب به دين اسلام انتخاب مي‌كنند، به بيراهه ختم مي‌شود.

وزير بهداشت با بيان اينكه حق، ماندني و باطل، نابود شدني است، افزود: اميدوارم مأمورريت نيروهاي بهداشتي و درماني مورد قبول و رضايت خدا واقع شود و در كارنامه آنها ثبت و ذخيره‌‍اي براي آخرت اين خادمان و خانواده‌هايشان شود.

وي ضمن تقدير از نيروهاي اورژانس و بهداشت محيط به دليل ارائه خدمات به زائران امام حسين(ع)، اظهار كرد: در بيش از ۲۰ روز رفت و بازگشت مردم به عراق، شش هزار نيروي بهداشتي و درماني افتخار خدمت به زائران امام حسين(ع) را دارند.

هاشمي ضمن تأكيد بر آمادگي كامل وزارت بهداشت براي ارائه خدمات به زائران اربعين حسيني، عنوان كرد: علاوه بر وزارت بهداشت، نيروها و امكانات بسيج جامعه پزشكي، ستاد كل نيروهاي مسلح، سازمان‌هاي بهزيستي، تأمين اجتماعي و هلال احمر در آمادگي كامل قرار دارند.

وزير بهداشت تصريح كرد: بخشي از زائران اربعين حسيني از كشورهاي پاكستان و افغانستان به عراق اعزام مي‌شوند و در طول مسير آنها خدمات بهداشتي و درماني فراهم شده و ما در كنار تمام زائران با افتخار هستيم و اميدواريم كه اين راه، سال به سال فروزان‌تر و پر رهروتر ادامه داشته باشد.


استقرار ۸۰۰ آمبولانس و ۸ بيمارستان صحرايي در مرزهاي ايران و عراق

بنابراين گزارش همچنين، پيرحسين كوليوند، سرپرست اورژانس كشور در اين مراسم از ايجاد هشت بيمارستان صحرايي ۳۵ تا ۶۰ تخت خوابي در مرزهاي ايران و عراق خبر داد و گفت: در طول مسير كرمانشاه تا قصرشيرين در هر ۱۰ كيلومتر يك آمبولانس و در هر ۱۵ كيلومتر يك اتوبوس آمبولانس قرار دارد كه هر اتوبوس آمبولانس خودش به مثابه يك درمانگاه است.

كوليوند ادامه داد: براي مراسم اربعين حسيني يك سال در حال برنامه‌ريزي بوديم و امكاناتمان نسبت به سال قبل سه برابر شده است و كاروان سلامت ما در چهار مرز خسروي، مهران، چذابه و شلمچه مستقر مي‌شود.

وي با بيان اينكه تعداد ۸۰۰ آمبولانس در چهار مرز مستقر مي‌شوند، گفت: همه همكاران بهداشت محيط و مركز مبارزه با بيماري‌هاي واگير در مراكز توزيع غذا نظارت و كنترل دارند. زيرساخت‌هاي اصلي بيمارستان‌هاي مهران، قصرشيرين و سرپل ذهاب تكميل شده و تخت‌هاي ويژه آنها گسترش يافته است؛ همچنين امسال دياليز سيار و خدمات دندان پزشكي پرتابل هم به خدمات وزارت بهداشت اضافه مي‌شوند.

وي اظهار كرد: ۱۰۰ نفر از تكنسين‌هاي فوريت‌هاي پزشكي در عراق در چهار قرارگاه نجف، كربلا، سامرا و كاظمين حضور دارند و بيماراني كه در مراكز درماني عراق بستري مي‌شوند را پايش مي‌كنند. همچنين تعدادي متخصص داخلي، زنان، مغز و اعصاب و ديگر تخصص‌ها را براي بيمارستان‌هاي عراق اعزام كرديم.

وي بيان كرد: چهار درمانگاه در نجف و كربلا و هشت موكب بين راهي از سوي مركز حج هلال احمر ارائه خدمت مي‌كنند. همچنين نيروهاي ايراني در عراق با كارت‌هاي بهداشتي عراق بر موكب‌ها نظارت مي‌كنند.