حسین ذوالفقاری روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: به هیچ عنوان افراد غیرمجاز نمی توانند به عراق در ایام اربعین سفر کنند.
رییس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه سال گذشته حدود دو میلیون و 400 هزار نفر ثبت ورودی به داخل ایران پس از برگزاری این مراسم داشتیم، گفت علیرغم برنامه ریزی های گسترده که انجام شد شاهد بوجود آمدن برخی از مشکلات بودیم که در سال جاری تمامی این مشکلات احصا شده و یک شورای راهبری، شورای مرکزی و 13 کمیته متشکل از مقامات با صلاحیت به دنبال برطرف کردن مشکلات هستند.
وی موضوع نظم و امنیت و مقررات مرزی را مهم دانست و اظهار کرد: در سال گذشته تعدادی افراد بدون گذرنامه در مرز مهران حضور یافتند و اختلالی در رفت و آمدها ایجاد کردند ولی امسال با اقداماتی که از چند ماه گذشته شروع کردیم و با ماموریتی که به کمیته امنیتی و انتظامی سپرده شده و با توافقی که با کشور عراق داشتیم باید همه افراد، قانونمند و با ارائه گذرنامه به سفر زیارتی بروند.
ذوالفقاری تصریح کرد: برخی از افرادی که در یکی دو سال گذشته عادت کردند بدون گذرنامه به سفر اربعین بروند، امسال باید با اخذ روادید این کار را انجام دهند و مامورین انتظامی دو کشور هیچ ملاحظه ای در باره آن ها نخواهند داشت.
وی تصریح کرد: در مراسم اربعین باید به ارزش ها، باورها و سنت های ملت عراق احترام گذاشت و حضور دستگاه های ایرانی در عراق برای کمک و برداشتن بار از دوش مسئولین عراقی ضروری است و در عین حال نذورات مردم نیز باید به دست مردم عراق برسد.
اصل بر این است که میزبان زائرین، مردم و دولت عراق هستند؛ به همین دلیل در سال جاری توجه بیشتری به این موضوع کردیم و تصمیم گرفتیم که موکب های مشترکی بین دو کشور برپا شود.
وی مردم محوری را مهمترین مسئله دربرگزاری مراسم اربعین دانست و ادامه داد: برخی تصور می کنند که باید سفر به مراسم اربعین دولتی و رایگان باشد که چنین چیزی نیست و دولت تنها نذورات مردم را ساماندهی خواهد کرد لذا ستاد مرکزتی اربعین به دنبال ساماندهی کمک های مردمی است.
معاون وزیر کشور با بیان اینکه ایران خواهان لغو روادید بود، تصریح کرد: دولت عراق با این موضوع موافقت نکرد و مقرر شد برای صدور روادید هر نفر 40 دلار بپردازد.
وی به امضای موافقتنامه ای میان ایران و عراق اشاره کرد و اظهار داشت در این توافقنامه برای اینکه فشار از مرز مهران کاهش یابد، مرز خسروی نیز اضافه شده و دولت عراق نیز با رفت و آمد از مرز خسروی موافقت کرده است.
ذوالفقاری درباره نحوه صدور روادید نیز اظهار داشت چهار کنسولگری در 12 دفتر و 16 نقطه از 20 شهریورماه صدور روادید را آغاز می کنند و تاکنون هشت هزار و 700 نفر در سامانه سما ثبت نام کرده اند که البته در سال جاری ارائه روادید ها به صورت انفرادی خواهد بود و اگر افرادی هم بخواهند تا سقف 5 نفر، خانوادگی به سفر بروند، بصورت لیستی روادید صادر می شود.
وی ادامه داد افرادی هم که دارای کارت اقامت دائم در ایران هستند مانند افاغنه و اتباع عراقی، بر اساس مدارکی که نیروی انتظامی به سفارت عراق ارائه می دهد می توانند برای یکبار روادید خروج دریافت کرده و از مرز خارج شوند.
معاون وزیر کشور تصریح کرد البته به دنبال این هستیم تا با وزارت کشور عراق لینک شویم تا هر کسی که می خواهد از مرز دو کشور عبور کند، فقط یکبار چک شود و هر دو طرف مدارک فرد را بررسی نکنند.
منبع: ایرنا