سردار سعید منتظرالمهدی در یادداشتی که متن آن را مرکز اطلاعرسانی ناجا در اختیار ایسنا قرار داده، نوشته است:
« دوست و دشمن بر این واقعیت مطبوع صحه میگذارند که اربعین حسینی به آئین بی بدیل و مراسمی بی نظیر تبدیل شده است. عظمت و شکوهمندی این مراسم ولایی، قبل و مهم تر از هر چیز از عنایت و لطف پروردگار یگانهای بر می خیزد که حسین بن علی (ع) به خاطر احیای دین پیامبر آخرین او قیام نمود و جان خود و خاندان و یاران وفادار خویش را خالصانه و شجاعانه تقدیم جانان کرد.
این حماسه بی نظیر آنچنان معنویتی خلق کرد که شعلههای درخشان آن، سده در پی سده و سال در پی سال درخشنده تر گشت و لاجرم نور الهی آن تا قیام قیامت منورخواهد ماند. علل دومی که شکوهمندی آن را ، به ویژه در مراسم امسال ، دو چندان ساخت حضور اقوام و مذاهب و ملیت ها و اقشار مختلف دهها کشور جهان در آن بود. این حضور چند ملیتی آنچنان پر رنگ بود که حدود ۱۰۰هزار نفر از ملیت های چند کشور ، مرز امن ایران را برای ورود به کشور عراق برگزیدند. اهمیت حضور ملیت ها و مذاهب مختلف اسلامی در مراسم اربعین ۱۳۹۵ به ویژه از آن رو بود که شماری از فریبکاران جهانی و خناسان منطقهای از هیچ تلاشی فروگذار نکردند. اما ، همه می دانند که این مراسم به مراسمی معنوی و روحانی برای نمایش انسجام و وحدت و اقتدار مسلمانان تبدیل شد.
نظم جویی و رفتار فرهنگی و متمدنانه جماعت چند ده میلیونی حاضر در مراسم ، به ویژه رفتار مثال زدنی بیش از ۲ میلیون زائر مخلص ایرانی ، سومین عامل موثر در شکوه مندی بی نظیر مراسم اربعین ۹۵ بود. نظم مندی و قاعده مند بودن این رفتار جمعی معنوی آنچنان بود که شماری از اندیشمندان اجتماعی جهان از لزوم عرضه تئوری های جامعه شناختی نوین برای تبیین این گونه جماعات سخن گفتند. سرانجام لازم است از عامل مهم دیگری سخن گفت که شکوهمندی و خاطرهانگیزی مراسم اربعین امسال را چندین و چند برابر نمود. آن عامل ” امنیت ” فوق العاده مراسم بود. این امنیت مرهون تلاش پلیس و دیگر دستگاه های امنیتی و همچنین نیروهای مردمی عراق از یک سو و اقدامات مستشاری و امنیتی و انتظامی کشورمان از دیگر سو بود. گرچه بینیاز به هیچ حجتی هماهنگی و همراهی و همکاری زائران و مردم عراق موجب “هم افزایی” این تعاملات گشته بود. امنیت ایجاد شده در مراسم اربعین امسال تا بدان حد بود که دشمنان واقعیت گریز و کینه جو و عقدهای را بر آن داشت تا در واپسین روزهای مراسم مبادرت به یک اقدام مذبوحانه و ضد بشری نمایند و شماری از زوار مومن را شهید و مجر وح نمایند. بی تردید این حرکت مذبوحانه نشان از آن داشت که داعشیان در حال زوال کامل و حامیان کینه جو و فتنه انگیز آنان در خصومت با انسانها هیچ حدی نمیشناسند.
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی برای برگزاری شکوهمندی و به یاد ماندنی مراسم اربعین امسال، با استفاده از تجارب گرانسنگ سالیان اخیر، اقدامات خود را در چارچوب یک قرارگاه مرکزی ویژه و بگونهای روشمند و از پیش تدبیر شده، ساماندهی کرد. برای این منظور از یک سو ” کمیت ” حضور خود را در پایانه های مرزی و در مراکز پلیس فرودگاهی و راهآهن و ترمینالها دو چندان نمود. بگونه ای که چند ده هزار نفر از کارکنان آموزش دیده و حرفهای پلیس به صورت شبانه روزی درگیر امور زائران محترم شوند و با افزایش چند برابری سامانه های خدمت رسانی و پایانه های خروجی همه تلاش خود را بکار بستند تا با حداکثر سرعت به رتق و فتق امور زوار بپردازند و از اتلاف وقت آنان جلوگیری نمایند. همچنین، در آن حین هزاران مامور پلیس توان و تلاش خود را معطوف ایجاد امنیت برای زوار نمودند. علاوه بر آن شمار پر شماری از ماموران راهنمایی و رانندگی به صورت مستمر به مدیریت امور ترافیکی در جاده های منتهی به پایانههای سه گانه خروج مرزی نمودند و با تلاش خود توانستند شمار رخدادهای ناخوشایند رانندگی را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. ایجاد پارکینگهای مرزی نیز از جمله دیگر اقدامات پلیس راهور بود که آرامش ذهنی وافری به زوار ارزانی میداشت.
ناجا با بهره گیری از ظرفیتهای مختلف خویش توانست عملیات ورود و خروج بیش از ۲ میلیون زائر را در مدت زمانی نه چندان طولانی و در فضایی سرشار از امنیت و اعتماد و معنویت به سامان برساند و موجب حیرت و شگفتزدگی شماری از پلیس های دنیا شود. حال این پرسش مطرح است که زوار محترم چه میزان از کمیت و کیفیت اقدامات و خدمات پلیس کشورمان راضی و خرسند بودهاند؟ معاونت اجتماعی ناجا برای یافتن پاسخ این پرسش مبادرت به انجام یک نظرسنجی کرد.
این نظرسنجی بر روی یک نمونه ۲۴۰۰ نفری از زوار در حال خروج و در حال ورود در سه پایانه مرزی مهران، شلمچه و چذابه و فرودگاههای کشور، انجام شد، نتایج حاصل نشان از قدرشناسی زوار داشت. چه، یافتههای آن نظرسنجی نشان داد که حدود ۸۲ درصد کل زوار درحد خیلی زیاد و زیاد از عملکرد ناجا رضایت داشتهاند این میزان در سالهای ۹۳ و ۹۴ به ترتیب حدود ۷۰و۸۰ درصد بود. همچنین آن نظرسنجی نشان داد که بیش از ۸۰درصد زوار کیفیت ارائه خدمات پلیس را موفقیت آمیز و خشنود کننده ارزیابی کردهاند.
این میزان در سالهای ۹۳و ۹۴ به ترتیب مورد ۶۴ و ۷۸درصد بوده است. این درصدهای بالا گرچه برای کارکنان و مدیران و فرماندهان ناجا دلگرم کننده است، اما سنگینی احساس مسئو لیت آنان را در برابر شهروندان قدر شناس دو چندان میسازد. از همین روی ناجا ضمن تشکر و قدردانی فراوان از یکایک زوار محترم و سایر شهروندان کشور امیدوار است همواره کمیت و کیفیت خدمات خود را بهبود بخشد و بیش از پیش موجبات رضایت و خرسندی را فراهم سازد.
بیتردید در برگزاری شکوهمند مراسم اربعین امسال و در جلب رضایت و خرسندی و امنیت حداکثری زوار محترم نباید سهم و نقش ویژه مرزنشینان عزیز کشورمان به ویژه ساکنان شهرهایی همچون مهران و ایلام و خرمشهر را ناگفته گذاشت. اینان به عشق امام حسین (ع) و به سبب حس نوع دوستی و مسئولیت شناسی و ایثارگری وافر خود، هر آنچه در توان داشتند درکمک به زوار دریغ ننمودند. آنان سختی را برخورد هموار کردند تا زوار دچار سختی نگردند. ما به سهم خود همراهی و همکاری و یاری رسانی یکایک این مرزنشینان فهیم و مهماننواز را ارج مینهیم و برخود میبالیم که پلیس چنین هموطنان عزیز هستیم ».