سعید اوحدی در جلسه کمیته اعزام ستاد اربعین که با حضور نمایندگان دستگاه های مختلف در این سازمان برگزار شد، افزود: با توجه به نابسامانی هایی که در اربعین سال گذشته در یک مقطع زمانی در مرز مهران رخ داد، لازم است، تدابیر لازم برای پذیرش این افراد صورت گیرد البته امسال مرز قطعی برای خروج آنان مرز چزابه در نظر گرفته شده است.
وی در خصوص آمار ثبت نام در سامانه سماح تاکنون نیز گفت: اکنون بیش از 26 هزار نفر از مشتاقان زیارت اربعین در سامانه سماح ثبت نام کردند.
اوحدی خاطرنشان کرد: سال گذشته پذیرش زائران اربعین در سماح 20 روز مانده به اربعین آغاز شد اما امسال با آغاز زودهنگام ثبت نام زائران در سماح، مدیریت زمان بهتر از گذشته انجام خواهد گرفت.
وی تلاش تمامی دستگاه های کشور برای برگزاری مراسم اربعین را قابل تقدیر خواند و اظهار کرد: این پیش بینی منطقی وجود دارد که جمعیت زائران اربعین در سالجاری به دو میلیون نفر برسد که لازم است برای خدمات رسانی به این جمعیت آماده باشیم.
اوحدی با بیان اینکه بر اساس جدول زمان بندی آغاز صدور روادید برای زائران اربعین در کنسولگری های چهار گانه عراق، اول شهریور ماه تعیین شده، افزود: همه ظرفیت ها بایستی بکار گرفته شود، تا این مهم در زمان خودش به اجرا در آید در غیر این صورت ممکن است برنامه ریزی های ما دچار مشکل شود.
وی همچنین به شرایط منطقه اشاره کرد و تحولات مثبت اخیر را مدیون جانفشانی ها و ایثارگری های مدافعان حرم دانست و گفت: با توجه به شرایط منطقه به طور یقین امسال مردم از زیارت اربعین استقبال بیشتری خواهند کرد.
حمید محمدی معاون امور حج و زیارت سازمان حج در این جلسه با بیان اینکه ثبت نام از متقاضیان زیارت اربعین در سامانه سماح از16 مرداد آغاز شده، گفت: با پذیرش زائران اربعین در این سامانه امیدواریم روند ساماندهی زائران بهبود یابد و امسال برآوردها نشان می دهد که جمعیتی بیش از دو میلیون نفر در حماسه اربعین حضور یابند.
معاون امور حج و زیارت ایجاد ارتباط میان سامانه سماح و سامانه سازمان ثبت احوال را یکی از نقاط برجسته در توسعه نرم افزار سماح دانست و گفت: با توجه به ایجاد این امکان در سامانه سماح ، در ابتدای روند ثبت نام، متقاضیان با وارد کردن کد ملی به سامانه ثبت احوال وصل شده و اطلاعات صحیح و دقیق فردی آنان از طریق آن سامانه به سماح انتقال داده می شود.
محسن نظافتی مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت نیز در این نشست گفت: امسال بگونه ای برنامه ریزی شده که زائران اربعین هزینه ارزی صدور ویزا را بصورت ریالی پرداخت کنند که این اقدام در جهت تسهیل امور زائران صورت گرفته تا زائران مجبور نباشند بدنبال تهیه ارز باشند.
در این جلسه که با حضور نماینده بانک مرکزی برگزار شد، مسائل مربوط به ارز مورد نیاز برای صدور ویزای زائران اربعین مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
اطلاع رسانی به مشتاقان زیارت اربعین از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود که راه اندازی رادیو اربعین و همچنین فراهم آوردن امکان استفاده از آن در خاک عراق یکی از آن موارد بود.
همچنین در این نشست به سفر اخیر هیاتی عراقی به ایران بمنظور بررسی مسائل صدور ویزای زائران اربعین اشاره شد.