حجت الاسلام حميد احمدي رئيس كميته فرهنگي و آموزشي ستاد اربعين، با اشاره به اينكه اولين و مهمترين وظيفه رسانه ها در حوزه راهپيمايي اربعين فرهنگ سازي است، گفت: سلامت، بهداشت، سفر، تغذيه ،اسكان و تعامل با مردم عراق از جمله مواردي است كه نياز به فرهنگسازي دارد، چرا كه حدود 2 ميليون ايراني در يك زمان واحد در فضا و محيط خارجي قرار مي گيرند، چنانچه ما در آداب زيارت دچار آسيب هاي جدي هستيم از اين رو اصلاح رفتار و فرهنگسازي نياز است كه اين موضوع با كمك تشكل ها، ائمه جمعه و هيئت هاي مذهبي بسيج انجام خواهد شد.
وي افزود: با توجه به تشكيل ستاد مركزي اربعين در وزارت كشور، 13 كميته تخصصي در اين ستاد شكل گرفت كه بخش فرهنگي و آموزشي به عهده بعثه مقام معظم رهبري قرار گرفت و در اين ميان 16 دستگاه فرهنگي كشور از جمله سازمان تبليغات اسلامي، شوراي سياست گذاري ائمه جمعه سراسر كشور، سازمان اوقاف و امور خيريه و معاونت فرهنگي شهرداري عضو آن هستند.
حجت الاسلام احمدي تصريح كرد: پس از اربعين سال گذشته، اولين كاري كه صورت گرفت بازبيني برنامه ها بود تا بر اساس عملكرد سال 94، گروه هاي تخصصي شوراها شكل گرفت و هم اكنون برنامه ريزي براي فعاليت هاي فرهنگي اربعين سال 95 در حال انجام است.
رئيس كميته فرهنگي و آموزشي ستاد اربعين تاكيد كرد: از جمله مواردي كه در اربعين سال گذشته به آن پرداخته شد و قرار است در اربعين امسال بيشتر روي آن كار شود فعاليت بخش بانوان است كه به همين منظور شوراي راهبردي بانوان تشكيل و براي فعاليت بخش قرآني نيز شورايي با مسئوليت تشكل هاي قرآني تشكيل شده است.
وي يادآور شد: اتاق فكري با حضور فرهيختگان و اساتيد برجسته حوزه و دانشگاه ايجاد شده است كه در آن ايده پردازي براي فعاليت هاي اربعين صورت مي گيرد.
حجت الاسلام احمدي اضافه كرد: همچنين كارگروه هاي ديگري از جمله رسانه و فضاي مجازي، كودك و نوجوان، اعزام مبلغ و توليد محصولات فرهنگي در حال فعاليت هستند و تا پايان ماه ذي الحجه برنامه ها نهايي مي شود و با هماهنگي مسئولان عراقي اجراي برنامه ها آغاز مي شود.
رئيس كميته فرهنگي و آموزشي ستاد اربعين بيان كرد: با توجه به تجربه موفق استفاده از فضاي مجازي و شبكه هاي اجتماعي در اربعين گذشته، امسال استفاده از اين فضا را توسعه داديم و با تشكيل گروه مستقل و همكاري اپراتورها، برنامه منسجمي آماده شده تا به 4 زبان در رسانه ها، خبرگزاري ها و شبكه هاي اجتماعي مورد استفاده قرار گيرد.
وي به فعاليت فرهيختگان در كميته فرهنگي و آموزشي ستاد اربعين اشاره و بيان كرد: فرهيختگان در قالب گفتمان سازي ما را در بايسته هاي اخلاقي، سياسي، اجتماعي و معرفتي با استفاده از فضاي مجازي همراهي مي كنند تا سخن مقام معظم رهبري مبني بر با شور رفتن و با شعور بازگشتن از اربعين محقق شود.
حجت الاسلام احمدي گفت: همه كساني كه عازم سفر در اربعين هستند، مي توانند به تنهايي يك رسانه باشند كه لازمه آن اين است كه خود، آموزش هاي لازم را كسب كنند و پيام رسان اين نهضت بزرگ باشند.