حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر در دومین جلسه اتاق فکر کمیته فرهنگی آموزشی ستاد مرکزی اربعین اهتمام جدي به مسايل اين حوزه را خواستار شد و برلزوم استفاده از راهكارهاي مناسب براي برگزاري هرچه با شكوه تر مراسم اربعين حسيني تاكيد كرد.
نماينده ولي فقيه در امور حج وزيارت با اشاره به اينكه دراين اطاق فکر كه در حقيقت نقش اطاق فكر پياده روي ميليوني اربعين را دارند، ديدگاه افراد صاحب نظر درخصوص آسيب ها و فرصت ها مطرح و بررسي مي شود، تصريح كرد: با استفاده ازاين اطاق فكر بايد براي بهره برداري از مراسم باشكوه اربعين حسيني باهدف اعتلاي جهان اسلام و مكتب اهل بيت عليهم السلام برنامه ريزي مناسب صورت گيرد.
وي افزود: استقبال گسترده مسلمانان جهان بويژه زائران ايراني و غير ايراني ازمراسم عظيم اربعين مي طلبد كه براي ايجاد تحول فرهنگي در مخاطبان اين سفر معنوي كار و تلاش جدي صورت گيرد.
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر در ادامه با بيان بخشي از اقدامات بعثه مقام معظم رهبري و سازمان حج وزيارت در سال هاي گذشته براي تسهيل در حضور گسترده تر زائران در مراسم اربعين حسيني، اضافه كرد: امسال مسئوليت اعزام و كميته فرهنگي و آموزشي برعهده سازمان حج و بعثه مقام معظم رهبري است و ما با تمام توان وارد صحنه شده ايم تا اين حركت عظيم مردمي پخته تر، اصولي تر و جامع تر تحقق يابد و برنامه ريزي هاي صورت گرفته عملياتي شود.
نماينده ولي فقيه سپس اقدامات صورت گرفته در حوزه فرهنگ سازي را يادآور شد و با اشاره به اينكه در مراسم اربعين حسيني مليت ها و مذاهب مختلف از جمله شيعه ، سني و مسيحي در كنار هم حضور دارند، گفت : اربعين بزرگترين و بي نظيرترين اجتماع ديني بشري است كه در هيچ كجاي دنيا سابقه ندارد و افتخاري براي مكتب اهل بيت عليهم السلام بشمار مي رود.
وي با اشاره به اينكه به مراسم اربعين بايد نگاه فراملي و فرامذهبي داشت نمونه هايي از خدمات رساني به زائران در پياده روي اربعين را برشمرد و تاكيد كرد: رافت و محبت ميان علاقمندان و عاشقان ابا عبدالله الحسين بايد تبيين و براي انعكاس آن در سطح جهان اطلاع رساني بيشتري صورت گيرد.
در ادامه اين نشست صاحب نطران اطاق فکر با ارائه گزارش در حوزه هاي رسانه ، فضاي مجازي ، بين الملل و فرهنگي راهبردها و پيشنهادهاي خود را مطرح كردند.
نماينده ولي فقيه درپايان اين نشست بر لزوم استفاده از راهكارهاي مناسب براي جهاني شدن مراسم اربعين بعنوان يك پديده ديني انساني با مشاركت پيروان مذاهب و اديان مختلف تاكيد كرد و خواستار هدف گذاري در حوزه هاي مذهبي و مردمي و همچنين فرهنگ سازي در خصوص اخلاق زائر، آداب زيارت ، افزايش معرفت زائران و اشاعه فرهنگ غني اسلامي شد.