به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی الاربعین از مازندران، دومین نشست اعضاء کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین استان با موکب داران و مسئولین فرهنگی موکب ها با محوریت کارگروه تبلیغ با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمدی در حج و زیارت این استان برگزار شد.
در ابتدای نشست، حجت الاسلام والمسلمین خانی؛ مسئول نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری و مسئول کمیته فرهنگی استان ضمن خیر مقدم و تشکر از حضور مدعوین به ارائه گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده این کمیته پرداخت.
اسماعیلی چپی مدیر حج و زیارت استان و مسئول کمیته ثبت نام و اعزام نیز گزارشی از مجموع اقدامات سازمان حج و زیارت و مدیریت حج و زیارت استان و تعداد ثبت نام شدگان در سامانه سماح ارائه کرد.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمدی رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین کشور به ذکر مهم ترین برنامه های این کمیته پرداخت و اربعین را یک حرکت بزرگ فرهنگی دانست و به بیانات مقام معظم رهبری در این باره اشاره کرد و ساماندهی همه تلاش ها در این راستا را امر مهمی دانست.
ایشان توجه به آسیب ها و ظرفیت های این سفر را برای رسیدن به این جوهره و اساس مهم شمرده و به نقش مهم مواکب به عنوان پایگاه و قرارگاه فرهنگی این حرکت بزرگ در تعمیق معنویت و ارائه خدمات و مقابله با چالش ها اشاره کرد.
وی چالش های مهم اربعین امسال را مدیریت جمیعت، گرما، آب و حمل و نقل شمرد و با ارائه راهکارهای: کوتاه کردن سفر، توقف کوتاه در کربلا، توجه به توصیه های کمیته بهداشت و ستاد مرکزی اربعین، عدم سفر کودکان و افراد مسن و بیماران و زنان باردار، کمک همگان را برای عبور سلامت از این مسائل لازم دانست.
ایشان توجه و اهتمام به مسائل و آداب و رسوم مردم عراق که میزبان اصلی این حرکت عظیم هستند و تکریم و احترام به آنها و احترام به همه زائران بویژه زائران از پیروان مذاهب دیگر که همگی میهمان حضرت سید الشهدا هستیم را لازم دانسته و گفت ما حق نداریم به اعتقادات و سنتهای آنها بی احترامی کنیم و باعث رنجش آنان شویم.
رئیس کمیته فرهنگی ستاد اربعین کشور تعمیق معنویت در این حرکت بزرگ فرهنگی را در اهتمام مواکب و زائران به اقامه نماز اول وقت بویژه نماز جماعت و زیارت و تلاوت و انس با قرآن شمرد و به این نکته مهم اشاره کرد که عراق در این ماههای اخیر در عرصه سیاسی با چالش های جدی مواجه است که امیدواریم با تدابیر ملت و مسئولان و نخبگان عراقی و رهبران شان از این مرحله عبور کنند.
احمدی تاکید کرد: اکیدا درخواست داریم مواکب از منحصر کردن ارائه خدمت به شهر و گروه و صنف خاص اجتناب کنند و اگر نمی توانند، خدمات شان را در ایران ارائه نمایند.
وی گفت موکب داران دارای سرمایه های ارزشمندی از تجارب و ارتباطات با مردم شریف عراق هستند که باید آن را قدر بدانند و توسعه بدهند لذا خدمت رسانی و تعامل درست و شایسته با سایر موکب داران و همسایگان و کمک به ایشان اقدامی ارزشمند است و باعث تحکیم روابط می شود.
وی تقویت مرجعیت دینی در عراق و احترام به حاکمیت دولت عراق را از توصیه ها و سیاست های اصلی ستاد مرکزی اربعین دانست و از همگان خواست که آن را مورد توجه قرار دهند.
این نشست با پرسش و پاسخ به پایان رسید.