حضور هیئت علمای نپال در کمیته فرهنگی وآموزشی اربعین
جمعی از مفتیان و روحانیون که به ایران سفر کرده اند با حضور در قم با رئیس کمیته فرهنگی وآموزشی اربعین دیدار کردند.
هیئت علمای بلند پایه نپال که به دعوت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به جمهوری اسلامی ایران سفر کردند با حضور در بعثه مقام معظم رهبری و دفتر کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین درقم با رئیس کمیته فرهنگی وآموزشی اربعین دیدار و گفتگو کردند.
در این دیدار مفتی قاضی ابوبکر صدیقی با ابراز خرسندی از حضور در جمهوری اسلامی ایران و بازدید با شخصیت های علمی و فرهنگی و زیارت امکان مقدس بویژه زیارت مرقدهای خاندان پیامبر ،گزارشی از وضیعت مسلمانان نپال و روابط خوب با دولت این کشور و مدارس و فعالیت های مذهبی علما در حوزه های تعلیم و ترببت، تبلیغات دینی ارائه کرد.
در این دیدار که صبح روز چهارشنبه ۱۱ خرداد که جمعی از مسئولان مجمع جهانی تقریب نیز حضور داشتند ،حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمدی با خیر مقدم و ابراز خرسندی از حضور علمای نپال در جمهوری اسلامی ایران، بیان داشت؛ صرف اشتراک دینی برای اتحاد و همگرایی کافی نیست باید با رفت و آمدها و گفتگوها، تفاوت ها و اختلافات فرهنگی و اجتماعی راههایی برای همگرایی و تقویت اشتراکات یافت .
وی مساله اسلام هراسی و ایران هراسی را دستور کار جدی دشمنان برشمرد و گفت تبادل هيئت ها و همکاری های مشترک علما و نخبگان در عرصه ی رسانه، مراکز فرهنگی و بین المللی و کاربست ساز و کارهای مناسب می تواند برای مقابله با این ترفندهای دشمنان موثر باشد.
وی با ذکر نقش های موثر و سازنده اهل سنت در پارلمان و مراکز تصمیم گیری ها همانند مجلس خبرگان رهبری و شورای برنامه ریزی مدارس اهل سنت در جمهوری اسلامی ایران و تعایش سلمی بین پیروان ادیان و مذاهب اسلامی در ایران را از اصول اسلامی برگرفته از سنت نبوی دانست و خواستار برداشتن گان های عملی در اجرای برنامه های مشترک فرهنگی، مطالعاتی، علمی و تبادل اطلاعات و آثار علمی و فرهنگی شد.
رئیس کمیته فرهنگی وآموزشی ستاد مرکزی اربعین کشور با تبیین و توصیف حرکت بزرگ فرهنگی اربعین آن را نمایش چهره زیبای اسلام ناب با محوریت امام حسین سبط پیامبر خدا در مقابل اسلامی که نظام سلطه در معرفی چهره خشن از اسلام در جهان دارد می باشد و برای این نقشه شوم داعش و جریان افراطی و خشن را راه انداخت تا سیمای ناپسندی از اسلام در جهان ترسیم کند.
حضور میلیونی مسلمانان اعم از شیعه و سنی و حتی پیروان ادیان دیگر بیان کننده ظرفیت اسلام در تعامل و تعایش با دیگران است.
وی گفت این حرکت بزرگ پرچم عدالت خواهی و مبارزه با ظلم و دفاع از پیامبر خدا و اسلام ناب محمدی را برای همیشه در جهان که با نثار جان و خون فرزندان پیامبر و مؤمنان در عاشورا و کربلا انجام گرفت، زنده نگه داشت. لذا یک حرکت فرا دینی و فرا مذهبی و فرا ملی است.
حجه الاسلام احمدی با دعوت از علمای نپال جهت حضور در مراسم اربعین، آمادگی ستاد فرهنگی اربعین را در میزبانی از آنان در این آیین نورانی را اعلام داشت.
برگزاری جلسات هم اندیشی و نشست های مشترک با موضوعات مهم جهان اسلام و مقابله با اسلام هراسی و تبادل تجربیات آموزشی و فرهنگی از موارد مورد توافق طرفین در این نشست بود که با استقبال طرفین مقرر شد از سوی معاونت بین الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پیگیری شود.