به گزارش پایگاه اطلاع رسانی الاربعین، حجت الاسلام و المسلمین عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت، در همایش علمی و بین المللی اربعین و دفاع مقدس که روز گذشته برگزار شد، با اشاره به الگو پذیری انقلالب و دفاع مقدس از حادثه عاشورا، عنوان کرد: یکی از نکات مهمی که در انقلاب اسلامی ایران و دفاع مقدس وجود داشت، الگو گیری از سلوک حسینی و قیام حضرت سیدالشهدا(ع) بود، از همین رو برای اطلاع از این مسئله به کتاب صحیفه امام خمینی (ره)، معمار کبیر انقلاب اسلامی مراجعه و از سخنان ایشان الهام می گیریم.
وی افزود: حضرت امام رضوان الله، در سال 1342 شمسی که مصادف با عاشورای 1383 قمری بود، در مدرسه فیضیه قم، سخنرانی تاریخی خودشان را ایراد کردند و درست از همان روز، یعنی عصر عاشورا، انقلاب اسلامی ایران آغاز شد، بخش عمده سخنان ایشان در ارتباط بابا سلطنت دودمان پهلوی و افشار رابطه شاه و اسرائیل بود که همین امر زمینه ای شدن برای اینکه شاه در مقابل امام بایستد و پس از دستگیری حضرت امام، رخ بدهد آنچه باید رخ می داد و سپس امام به ترکیه و پس از آن به عراق تبعید شدند، اما این عامل باعث نشد امام از برنامه و قیام خود دستر بردارد و فداکارانه به دنبال حاکمیت اسلام در کشور بودند.
حجت الاسلام نواب بابیان اینکه حضرت امام(ره) از فدارکاری های امام حسین(ع) و نهضت عاشورا صحبت می کردند و می فرمودند، حضرت سیدالشهدا(ع) چون هدف داشتند و می دانستند در چه مسیری حرکت می کنند، فداکارانه پیش رفتند و عاقبت به شهادت رسیدند، بنابراین ما هم باید روی فداکاری های ایشان حساب کنیم و بساط ظلمی که ایشان برچیدند، ما هم برچینیم. محرم به ما تعلیم می دهد که باید همانطور که مولایمان حسین همه چیز خود را در راه اسلام فدا کرد، ما هم فدا کنیم.
«آزادگی و ذلت ناپذیری سیدالشهدا(ع)، درس اول حادثه عاشورا»
وی با اشاره به جمله «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا»، گفت سرآغاز نهضت امام راحل نیز نهضت امام حسی(ع) بود، ما اگر بخواهیم محورهای دفاع مقدس را که از سلوک حسینی جهت گیری شده است می توانیم که چندین نکته مهم اشاره کنیم. نخست ترویج روحیه آزادگی و ذلت ناپذیری امام حسین (ع) است که حضرت امام (ره) نیز می فرمایند ماه هرچه داریم از فداکاری حسین است در راه اسلام، این سخت امام، فداکاری را به مردم تعلیم می دهد.
«شهامت و پرهیز از راحت طلبی، پیام سلوک حسینی برای رزمندگان اسلام است»
نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت افزود: دومین نکته ای که در دفاع مقدس از حرکت امام حسین(ع) در دفاع الگو برداری شد، سلوک شجاعت، شهامت و پرهیز از مصلحت اندیشی و راحت طلبی بود، خیلی سخت بود که رزمندگان ما در سرمای طاقت فرسای کردستان و گرمای شرجی و بالای 50 ئرجه خوزستان، جنگیدند و پیروزشدندو به دور از هرگونه راحت طلبی، ایستادگی کردند، خب این موضوع را از قیام امام حسین (ع) الگو گرفتند. امام حسین (ع) به ما نشان داند که تعداد جمعیت زیاد یک لشکر عامل مهمی برای پیروزی نیست، بلکه کیفیت مبارزه یک جمع، اهمیت دارد، اینکه مردان میان میدان، چگونه باشند و آن هایی که پشت جبهه از رزمندگان حمایت و پشتیبانی می کردند، چگونه، همه اینها را حضرت سیدالشهدا(ع) به ما نشان دادند. حضرت سیدالشهدا به ملت آموختند که در اوج مصیبت، انسان باید چگونه رفتار کند، باید تسبیم در برابر دین بود و مانند زینب کبری ایستادگی کرد، این سلوک حسینی است، ایشان به ما فهماند که در مقابل حکومت ستم چه باید کرد.
وی در ادامه گفت: روحیه شهادت طلبی و فداکاری، الهام گرفته شده از قیام حضرت امام حسین(ع) است و اثبات شعار پیروزی خون بر شمشیر، حضرت سید الشهدا(ع) علی رغم اینکه می دانستند، کشته خواهند شد، اما با روحیه به دنبال اهدافشان بودند.
حضرت در سخنانی با یارانشان فرمودند، مرگ چیزی نیست جز پلی که شما را به سمت مقامات بالا سوق می دهد، صبر کنید و تحمل کنید، حضرت با این فرمایشات، مرئم را آماده می کردند برای شهادت و فداکاری. حضرت امام (ره) در سخنانی، می گویند، امام حسین(ع) همه چیز خود را، از خانواده و اولاد گرفته تا خون پاکش را در راه اسلام فدا کرد، مگر خون ما رنگین تر از امام حسین است، ایشان هم با این بیانات رزمندگان را ترغیب می کرردند برای دستیابی به سلوک حسینی. حضرت امام (ره) در سخنانی می فرمایند، ملتی که شهادت را سبب جاودانگی می داند، از هیچ چیز نمی ترسد، چون با خدا معامله می کند، ایشان می فرمایند، ما چرا بترسیم از اینکه جان بدهم در راه اسلام.
«احیای اسلام از دیگر رویش های سلوک حسینی بود»
وی با اشاره به سخنانی از حضرت امام خمینی(ره) افزود: اگر سید الشهدا(ع) نبود، یزید و هم فکرانشان به زودی اسلام را سرنگون و رژیم اسلامی را به عنوان یک رژیم طاغوتی معرفی می کردند و به عصر جاهلیت بر می گرداندند، باید بدانیم رمز بقای اسلام و یکی از مهمتریم رمزهای آن، قضیه سیدالشهدا(ع) است، ایشان با خون پاکشان اسلام را زنده نگه داشتند. این خون سیدالشهدا(ع) است، سیدالشهدا(ع) با خون خود اسلام را بیمه کرد. زمانی که می بینیم دشمنان اسلام مطالبی را در مورد امام حسین و قیامش می گویند، به همین خاطر است.دشمنان اسلام تاب ندارند، پیروزی اسلام را ببینند.
وی افزود: یکی دیگر از نکاتی که امام می فرمایند، به عنوان سلوک حسینی، ایمان به جهاد فی سبیل الله و دستاورهایش است، همین که نوجوانان اشتیاق داشتند، درحالی که سنشان به رفتن به جبهه نرسیده بود، شناسامه هایشان را دست کاری می کردند تا بتوانند به جبهه برود، از شوق برای جهاد فی سبیل الله نشآت گرفته است. حضرت امام(ره) در جایی می فرمایند، سیدالشهدا(ع) با فداکاری که کردند، نشان دادند که کثرت عدد کاری از پیش نمی برد، ممکن است تعداد جمعیت در یک حرکت اندک باشد و در کیفیت، همین جمع بسیار توانا، همین امر به رزمندگان اسلام روحیه می داد، چراکه امام حسین در سلوک خود به ما یاد دادند، در قضیه عاشورا، ظاهرا حضرت شکست خوردند، در حالی که مکتبشان هیچگاه شکست نخورد، شهادت امام و یارانش با امپراطوری یزید کاری کرد که تا ابد هیچ نام و نشانی از خاندان ظلم و طاغوتی بنی امیه باقی نماند.
وی به یکی از دستاوردهای خون سیدالشهدا (ع) اشاره کرد و گفت: همین که می بینیم قبر سه ساله امام حسین (ع) در شام، بعد از هزار سال با چنان عظمتی توسط عاشقان حضرت زیارت می شود و قبر معاویه در وضعیت بسیار بدی قرار دارد و تا ابد لعن می شود، حقانیت قیام سیدالشهدا را نشان می دهد. رزمندگان ما در دفاع مقدس هم همین سلوک را در دفاع مقدس دنبال کردند.
حجت الاسلام و المسلمین نواب افزود: امام خمینی(ره) در رابطه با ماه محرم و عزاداری اشاره کردند که محرم، ماه پیروزی خون بر شمشیر است، اینکه در زیارت عاشورا می خوانیم، «هٰذَا یَوْمٌ تَبَرَّکَتْ بِهِ بَنُو أُمَیَّةَ»، یعنی روزی که بنی امیه، آن را مبارک می دانستند و می خواستند ذهن مردم را متوجه مسائل دیگری کنند، اما خداوند آن ها را رسوا کرد. بنابراین محرم ماه پیروزی خون است بر شمشیر.
وی خاطرنشان کرد: نکته دیگری که حضرت امام بدان اشاره داشتند، احیای فضائل اخلاقی، ایثار و فریضه امر بمعروف و نهی از منکر بود، امام حسین(ع)، هدف اصلی شان از قیام را احیای امر به معروف یعنی حقایقی که اسلام و قرآن آن ها را به رسمیت شناخته و نهی از منکر یعنی نهی از مسائلی که شریعت آن ها را مردود دانسته، اعلام کرد، و عمل کردن به این هدف را وظیفه خود می دانستند. ایشان تلاش می کردند که سیره پیامبر (ص) را که چیزی جز خدمت گزاری، رافت و مهربانی نبود را در جامعه بین مردم ایجاد کنند و خود را شایسته این امر می دیدند.
نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت در پایان گفت: یکی دیگر از نکاتی کهه حضرت امام خمینی (ره) به آن توجه داشتند، ان بود که وقتی رزمندگان و مردم شعار جنگ جنگ تا پیروزی سر می دادند، امام متذکر می شدند که نباید بگویید جنگ جنگ تا رفع فتنه، به هر حال امیدواریم خدای متعال، این روزی که پیرو صادق راه امام حسین(ع) باشیم را نصیب ما کند، امیدواریم به همان سلوکی که رزمندگان اسلام آن را پوییدند و بدان دست یافتند؛ برسیم.