به گزارش پایگاه اطلاع رسانی الاربعین، به نقل از شبستان، حجت الاسلام والمسلمین دکتر «حبیبرضا ارزانی» درباره برنامه های ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور برای اربعین حسینی(ع)، اظهار کرد: با توجه به لغو حضور زائران ایرانی در راهپیمایی اربعین به دلیل شیوع کرونا، امسال تمرکز بیشتر ستاد فهما در این حوزه بر امر آموزش است.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: در این راستا و در پی تفاهم با دانشگاه امام صادق(ع) بسته آموزشی با موضوع معرفت افزایی درباره اربعین تهیه شده و در سامانه بچه های مسجد بارگذاری و دوره مرتبط با آن به صورت مجازی برگزار می شود. به شرکت کنندگان در این دوره غیرحضوری مدرک مشترکی از سوی دانشگاه امام صادق(ع) و ستاد فهما اعطاء می شود.
حجت الاسلام دکتر ارزانی تصریح کرد: با توجه به آنکه امکان حضور برخی از موکب های اربعین برای خدمت رسانی به زائران اربعین در کشور عراق وجود دارد، برخی از مواکب الاتحاد نیز برای این حضور اعلام آمادگی کرده اند و در صورت صدور مجوز، در قالب کانون های سلامت در عراق مستقر شده و به زائران عراقی خدمات بهداشتی و سلامتی ارائه می کنند.
وی تاکید کرد: محور فعالیت مواکب الاتحاد ستاد فهما خدمت رسانی به زائران امام حسین(ع) است و در این باره تفاوتی میان زائران عراقی و ایرانی قائل نیست از این رو، عدم حضور زائران ایرانی در راهپیمایی عظیم اربعین به دلیل شیوع کرونا، مانع خدمت رسانی آنها نمی شود.
حجت الاسلام دکتر ارزانی درباره دیگر برنامه های مواکب الاتحاد کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در ایام اربعین حسینی(ع)، بیان کرد: در پی هماهنگی با کمیته فرهنگی اربعین قرار است از شبکه گسترده بچه های مسجد در برگزاری پویش ها، مسابقات، سوگواره ها و ... مرتبط با اربعین استفاده شود. علاوه بر این، در نقاط سفید از نظر شیوع کرونا (البته تعدادشان محدود است) برخی از این موکب ها فعال شده و بسته های بهداشتی را میان مردم توزیع می کنند.
این مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره فرصت هایی که می توان از این عدم امکان حضور در راهپیمایی اربعین به دلیل شیوع کرونا ایجاد کرد، گفت: «بُعد منزل نبُوَد در سفر روحانی» ما باید همچون اویس قرنی محضر معصومان(ع) را درک کنیم او که شیفته زیارت پیامبر(ص) بود چون به مادرش قول داده بود نتوانست منتظر بازگشت رسول خدا(ص) از سفر بماند و به قریه اش برگشت و به این دیدار توفیق نیافت اما پیامبر(ص) به محض بازگشت از سفر فرمودند: بوی بهشت را استمشام می کنم.
وی اضافه کرد: پیامبر اکرم(ص) از اصحابی که همراهش شان بودند، بوی بهشت را درک نکردند اما از اویسی که اهل قریه و بادیه بود این رایحه را استشمام کردند و این نبود مگر به دلیل برقراری ارتباط دلی و معنوی.
حجت الاسلام ارزانی در ادامه ابراز کرد: زمانی مسیر برای زیارت هموار است اما زمانی دیگر نه، مثل وقتی که راه برای شهدا بسته بود و نتوانستند به زیارت امام حسین(ع) بروند اما آنها رهرو واقعی راه سیدالشهداء(ع) بودند. علاوه بر این، ما در آموزه های دینی مسئله «زیارت از بعید» را داریم تا در شرایطی مثل کهولت و بیماری، سنگین بودن هزینه های سفر و ... بتوان از طریق آن به زیارت معصومان(ع) نائل شد؛ اینجا است که می توان از وجه فرابعدی زیارت بهره مند شد.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور تاکید کرد: البته این به معنای نفی زیارت نیست بلکه راهی است تا در شرایط غیرمعمول فیض زیارت را کسب کنیم. علاوه بر این، بعضاً نعمتی در اختیار ما است و قدر آن را نمی دانیم تا می رسد زمانی که در فراق آن سوز و گداز می یابیم که چه بسا ارزش بسیار بالاتری دارد و مقدس است.
وی افزود: این حسرت و سوز مقدس به قدری ارزش دارد که شاید چیزی با آن برابری نکند چراکه باعث خودنگری و ژرف اندیشی در اعمال و نعمت ها و جهان پیرامون از سوی انسان می شود.
حجت الاسلام دکتر ارزانی همچنین از رونمایی از طرح ملی «ایران قوی» به مناسبت هفته دفاع مقدس خبر داد و خاطرنشان کرد: این طرح ذیل رویداد فهما طراحی شده است اما چون امسال انتخاب پایتخت فهما نداریم آن را همزمان با هفته دفاع مقدس و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی می کنیم تا بچه های مسجد و همه علاقمندان در شبستان های سهگانه فرهنگ، هنر و نوآوری با آن همراه شوند.