یکشنبه 4 آذر 1403

22 شهریور 1399

مسابقه بین المللی جایزه بزرگ شعر سال افتتاح شد

مراسم افتتاحیه مسابقه بین المللی جایزه بزرگ شعر سال به صورت آنلاین با حضور و سخنرانی شخصیت‌های ادبی و فرهنگی جهان اسلام برگزار شد.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی الاربعین، به نقل از مهر، در مراسم افتتاحیه مسابقه بین المللی جایزه بزرگ شعر سال، سید عبدالله حسینی، رئیس مرکز اسلامی آفریقای جنوبی با ارائه توضیحاتی در خصوص این مسابقه بزرگ و دلایل اجرای آن در کشور آفریقای جنوبی، فرآیند داوری اشعار، چگونگی انتخاب شعر برتر، برنامه‌های آتی مسابقه را تشریح و دبیر مسابقه مهلت ارسال اشعار فارسی را تا اربعین سال جاری و مهلت ارسال شعر انگلیسی را تا بیستم اکتبر سال جاری اعلام کرد.

وی گفت: از آنجا که در اصل قرار بود این مسابقه به زبان انگلیسی باشد دبیر خانه این مسابقه در آفریقای جنوبی قرار داشت. با پیدا شدن پشتیبان، زبان فارسی هم به آن اضافه شد بنابراین مسابقه شعر فارسی هم به علت مهیا بودن زیر ساخت‌ها از این کشور کلید خورد.

سخنران اصلی این مراسم که به صورت زنده از آفریقای جنوبی برگزار شد، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان فارسی بود که این مسابقه بین‌المللی را افتتاح کرد.

حداد عادل که خود از داوران نهایی این مسابقه است به جامعیت این نهضت عظیم اشاره کرد و گفت: این حادثه بزرگ چنان ابعاد گوناگون و فراوانی دارد که هر یک از شعرا بر اساس ذوق و سلیقه و استعداد خود به یک یا چند جنبه از آن پرداخته اند.

رئیس بنیاد سعدی و فرهنگستان زبان فارسی، حماسه کربلا و عاشورا را همزمان، یک واقعه اخلاقی، سیاسی، تاریخی، ابدی و فراتر از جغرافیای کربلا و مذهب شیعه و حتی اسلام خواند و اظهار داشت: شعر فارسی میدان پهناور و مناسبی برای بیان درک و فهم شاعران فارسی گوی از واقعه عظیم و شریف کربلا است.

وی افزود: شعر آئینی همراه با موسیقی و شعر در خور آن، وسیله‌ای است برای ابلاغ مفاهیم بلند حماسه حسینی.

در ادامه آیت الله رمضانی رئیس مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام ضمن تشکر از برگزارکنندگان این برنامه، به اهمیت شعر در ابلاغ و انتشار مفاهیم عمیق اهل بیت علیهم السلام به خصوص در رابطه با واقعه عظیم عاشورا به عنوان یک حادثه‌ای که در آن، انسان کاملی مثل اباعبدالله الحسین و یاران باوفایش به شهادت رسیدند و اهل بیت عصمت و طهارت به اسارت رفتند، نکاتی را بیان کرد و افزود: این واقعه، دارای ابعاد حماسی، عرفانی، معرفتی، توحیدی، فقهی، حقوقی، کلامی و فرهنگی است.

وی همچنین با بیان اینکه، اجرای چنین برنامه‌ای در خصوص واقعه عاشورا و امام حسین (ع)، هم به زبان انگلیسی و هم به زبان فارسی کار بسیار ارزشمندی می‌باشد، حمایت مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام را برای اجرای این مسابقه فاخر اعلام داشتند.

در بخش دیگر این برنامه مژگان مصطفوی معاون وزیر فرهنگ افغانستان با ابراز خرسندی از اقدام مرکز اسلامی آفریقای جنوبی و رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در پرتوریا، گفت: زبان فارسی می‌تواند نقطه وصل فارسی‌زبانان در سرتاسر جهان باشد.

وی سپس به جاودانگی حماسه بزرگ کربلا پرداخته و اظهار امیدواری کرد: شعرای بزرگ و بخصوص شاعران افغانستان، اشعاری را به این مسابقه ارسال کنند که در خور شأن این حماسه و نهضت بزرگ باشد.

مهدی آقاجعفری سفیر جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی، سخنران بعدی مراسم بود که ضمن قرائت شعری از محتشم، در سخنان خود با به فال نیک گرفتن آغاز مأموریت خود، با این برنامه عاشورایی، حوزه هنر و به خصوص شعر را یکی از حوزه‌های تأثیرگذار بر ذهن و فکر مخاطبان دانست و از تلاش‌های مستمر مرکز اسلامی و نیز مشارکت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در این برنامه تشکر و به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران، آمادگی مجموعه سفارت را برای مساعدت در برگزاری موفق این مسابقه اعلام کرد.

در ادامه از پوستر فارسی و انگلیسی مسابقه بین المللی جایزه بزرگ شعر با حضور آنلاین شخصیت‌های فرهنگی جهان اسلام و حضور فیزیکی سفیر و کادر دیپلماتیک سفارت جمهوری اسلامی ایران و رایزن فرهنگی سفارت جمهوری و رئیس مرکز اسلامی آفریقای جنوبی رونمایی بعمل آمد.

این پوستر توسط هنرمندان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران طراحی و اجرا شده است و طراح هنرمند آن سعی کرده است با جایگزینی شبکه‌های ضریح امام حسین علیه السلام با طرح مشبک چفیه فلسطینی توجه شاعران را به فلسطین به عنوان کربلای امروز جلب کند.