یکشنبه 2 دی 1403

از 12 چهره ستایشگر حضرت اباعبدالله(ع) در کربلای معلا تجلیل شد

اخلاص، کلید اصلی مداحی برای اهل بیت

محفل تجلیل از خادمان و مداحان حسینی با حضور جمعی از ذاکران و پیرغلامان اهل بیت(ع) در هتل یعسوب الذین شهر کربلا برگزار شد.


در این برنامه حجت‌الاسلام فاطمی نژاد طی سخنانی با اشاره به اهمیت مداحی و ستایشگری گفت: مداحی رشته حساس، لطیف و عمیقی است که نقش و جایگاه مهمی در اعتلای شیعه دارد. وی ادامه داد: قرآن کریم همواره الگوها و اسوه را مورد تکریم قرار می‌دهد، خود پروردگار اسوه‌ها و اسطوره‌ها را مورد مدح قرار می‌دهد و پیامبر(ص) و اخلاق نیکویش را بارها مورد مدح قرار می‌دهد. وی با اشاره به تکریم مداحان اهل بیت(ع) توسط پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) گفت: پیامبر و ائمه(ع) برخوردشان با طبقه مادحان ویژه بود و برای آنها جایگاه خاصی قائل بودند. وی ادامه داد: در دنیای عرب شعر جایگاه خاصی دارد و در زبان فارسی هم اینچنین است، این اهتمام به جایگاه شعرا و مداحان نگاه اعتقادی است.

فاطمی نژاد افزود: در روایت از امام صادق علیه السلام آمده که هر کس ما اهل بیت را مدح کند خدای متعال برای او در بهشت شهری بزرگ قرار خواهد داد. وی ادامه داد: امام علی علیه السلام به حصان که مداح بود همواره می‌گفت بر اینها (دشمنان) بتاز و آنها را هجو کن‌. دعبل هم در این راستا اشعاری عظیم دارد و قصاید او سینه به سینه می‌چرخید و مورد استفاده قرار می‌گرفت و این نفوذ شعر را می‌رساند. در واقع شعر رسانه است. وی با اشاره به اهمیت شعر و مداحی اهل بیت در جمهوری اسلامی گفت: در عصر حاضر و به برکت نظام اسلامی مداحان و شعرا نقش بزرگی در خلق حماسه دارند. امام خمینی(ره) وقتی صدای حاج صادق آهنگران را از رادیو شنید به او گفت: شما در همین زمان بمان و از این استعداد استفاده کن. وی در پایان سخنان خود گفت: چند نکته زیربنایی به شما مداحان بگویم. مهم‌ترین نکته در حوزه ستایشگری، اخلاص است و بدون اخلاص بی ارزش است. کاری که لله باشد، می‌ماند. نکته دوم اتقان است، مطالب باید متقن بیان شود و نکته سوم انقلاب اسلامی است که باید شما مداحان مردم را با نعمت انقلاب بیشتر آشنا کنید.

الگوی حسینی برای مداحان جوان

در ادامه این مراسم تقدیر، رضوانی رییس کمیته پیرغلامان ستاد اربعین، تاکید کرد: این مراسم با همکاری خانه مداحان و کمیته فرهنگی ستاد اربعین برگزار می‌شود و از پیشکسوتان عرصه ستایشگری تجلیل و تقدیر خواهیم کرد. وی با تقدیر از پیشکسوتان عرصه ستایشگری اهل بیت (ع) گفت: سال گذشته و امسال که این مراسم برگزار شد، از پیرغلامان درس‌های بزرگی را آموختیم. این پیشکسوتان عرضه ستایشگری در عرصه عبودیت، اخلاص و صفا نیز درس‌های بسیاری برای امثال ما دارند. رییس کمیته پیرغلامان ستاد اربعین افزود: امسال به دلیل گرمای شدید کربلا در زمان اربعین، قرار شد به جای تجلیل از پیرغلامان، در خدمت ۱۲ ستایشگر پیشکسوت آستان اباعبدالله (ع) هستیم که البته دو تن از پیشکسوتان به دلیل کسالت در مراسم حضور پیدا نکردند.

رضوانی در پایان ضمن ابراز امیدواری برای تداوم برنامه تقدیر از پیشکسوتان و پیرغلامان، بیان کرد: امیدوارم این حرکت با برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای سال‌های آینده ادامه پیدا کند و بتوانیم الگوی زندگی این بزرگواران را برای جوان‌هایی که به تازگی در این مسیر قدم می‌گذارند، روایت کنیم.

در بخش دیگری از برنامه، مرتضی طاهری، رییس خانه مداحان گفت: همه این حرکت‌ها و دست به دست هم دادن‌ها برای اعتلا و پررونق‌تر کردن بازار اربعین، علاوه بر وظیفه، لطفی‌ از جانب پروردگار و ائمه اطهار (ع) است. خدا را شاکریم که افتخار تجلیل از پیرغلامان، برای سال دوم نصیب همه ما شد.

وی در ادامه تاکید کرد: سرورانی که امسال خدمت آن‌ها هستیم، کسوت فراوانی در عرصه نوکری اباعبدالله (ع) دارند. درست است که امسال به جای پیرغلامان، در خدمت پیشکسوتان عرصه ستایشگری هستیم اما همین عزیزان هم خودشان به نوعی پیرغلام هستند.

همچنین در این مراسم نیز حاج مرتضی طاهری و چند تن از مداحان پیشکسوت، دقایقی را به ذکر مصیبت برای سید و سالار شهیدان(ع) و اهل بیت ایشان پرداختند.

در پایان این مراسم نیز از پیشکسوتان عرصه ستایشگری و مداحی با اهدای مدال خادم‌الام الحسین (ع) که نشان عتبه سیدالشهدا(ع) روی آن نقش بسته بود، قدردانی شد. حاج حسین شمسایی، حاج مرتضی طاهری، حاج حسن سروش، حاج حیدر توکلی، حاج محسن نجفی، حاج محمود طاری، حاج جواد اعتماد سعید، حاج رضا بکایی و حاج سیدعلی سادات رضوی از جمله این پیشکسوتان عرصه ستایشگری بودند.