شنبه 1 اردیبهشت 1403

24 شهریور 1399

عتبات عالیات متعلق به همه شیعیان است / ۳ راه مشارکت در بازسازی

رئیس ستاد بازسازی عتبات گیلان، شهید سلیمانی را بنیانگذار ستاد بازسازی عتبات عالیات دانست و عنوان کرد: عتبات عالیات متعلق به همه شیعیان است و باید آمادگی میزبانی از زائران را به ویژه در کنگره عظیم و جهانی اربعین داشته باشد.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی الاربعین، مجید دوهندو، رئیس ستاد بازسازی عتبات استان گیلان ، ۲۳ شهریورماه در جلسه ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان لنگرود، با بیان اینکه دو جبهه حق و باطل در طول تاریخ همواره مقابل یکدیگر قرار دارند، اظهار کرد: جبهه باطل از زمان بعثت پیامبر(ص) با تمام امکانات و تجهیزات در مقابل اسلام ناب ایستادگی کرده و امروز استکبار جهانی و اهانتکنندگان به قرآن و رسول گرامی اسلام(ع) باقی مانده همان جبهه باطل هستند.

وی اوج دشمنی جبهه باطل با جبهه حق و اسلام ناب را در واقعه عاشورا دانست و افزود: دشمنان میخواستند نام امام حسین(ع) باقی نماند، اما جبهه حق پای مکتب عاشورا ایستادند و آن را حفظ کردند.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات گیلان، با اشاره به تجاوز خوارج زمان به مرقد مطهر اهل بیت(ع) در عراق و سوریه، عنوان کرد: داعشیها در عراق و سوریه جنایتهای فراوانی کردند تا نمادهای اصلی شیعه را از بین ببرند و میخواستند عتبات عالیات نباشد، اما شهدای مدافع حرم با تمام وجود در مقابل جبهه باطل ایستادند تا فرهنگ عاشورا و راه امام حسین(ه) ادامه پیدا کند.

دوهندو، با بیان اینکه دشمنان اسلام میخواهند نمادهای انقلاب اسلامی را از بین ببرند، گفت: شهدا نمادهای انقلاب هستند و گنجینه دفاع مقدس را ایجاد کردند لذا دشمنان به هر طریقی و به هر نامی میخواهد فرهنگ ایثار و شهادت نماند.

وی شهید سلیمانی را بنیانگذار ستاد بازسازی عتبات عالیات دانست و عنوان کرد: عتبات عالیات متعلق به همه شیعیان است و باید آمادگی میزبانی از زائران را به ویژه در کنگره عظیم و جهانی اربعین داشته باشد.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات گیلان به ماموریتهای این ستاد اشاره کرد و متذکر شد: احداث صحن حضرت زینب(س) در کربلای معلی و ترمیم گنبد بارگاه ملکوتی اباعبدالله الحسین(ع) و ساخت صحن حضرت فاطمه زهرا(س) در نجف اشرف سه پروژه مهم ستاد بازسازی عتبات عالیات استان بوده که با نقشآفرینی گیلانیها در حال اجراست.

وی با اشاره به راههای مشارکت در این حرکت معنوی، از اجرای سه طرح مشارکتی جهت بازسازی عتبات عالیات خبر داد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر طرح «هر گیلانی؛ پنج هزار تومان» اجرا میشود و مردم به صورت سالانه مبلغ ۵۰۰۰ تومان به حساب ستاد بازسازی عتبات عالیات واریز میکنند.

دوهندو، از اهدای سند افتخار به مردم خیر در بازسازی عتبات عالیات خبر داد و عنوان کرد: افرادی که زمین، خانه، ملک و پول به ارزش بالغ بر ۱۵۰ هزار تومان جهت بازسازی عتبات هدیه کردهاند، سند افتخار دریافت میکنند.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات گیلان، با بیان اینکه وام یک تا پنج میلیونی مشارکت در بازسازی عتبات عالیات در قالب طرح «بنای نور» به مردم اعطا میشود، اظهار کرد: این طرح با همکاری یکی از بانکها اجرا شده و تاکنون مورد استقبال مردم قرار گرفته است. دریافت وام بدون نیاز به ضامن بوده و تنها مبلغ ۱۷ هزار تومان به صورت ماهانه جهت بازپرداخت وام از خیرین دریافت میشود.

وی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت بسیج، سپاه، ائمه جمعه و جماعات، نیروی انتظامی، مداحان، بانوان و... جهت شبکهسازی ستاد بازسازی عتبات در محلات، گفت: باید ظرفیت خیرین را نیز به سمت بازسازی عتبات عالیات هدایت کنیم.

حجتالاسلام والمسلمین مهدی نقوی، امام جمعه لنگرود نیز، با اشاره به تاکید آموزههای دینی مکتب شیعه بر تعظیم شعائر و اقامه مجالس عزا و زیارت عتبات عالیات، اظهار کرد: مکتب شیعه یک مکتب پویاست و بسیاری از علمای دینی اشک و دعا را رمز پویایی مکتب شیعه میدانند.

وی با بیان اینکه نهضت امام حسین(ع) برای همه تاریخ و اعصار حرف دارد، گفت: محبت نسبت به سیدالشهداء(ع) در برگزاری مجالس عزاداری و پیادهروی اربعین نشاندهنده یک رابطه قلبی و عاطفی است و انسان از رابطه قلبی و عاطفی به یک رابطه رفتاری و اخلاقی میرسد.

امام جمعه لنگرود، محرم و عاشورا را حافظ مکتب امام حسین(ع) دانست و اضافه کرد: دشمنان اثرگذاری مکتب امام حسین(ع) را میدانند و لذا این مکتب و فرهنگ را مورد هجمه قرار میدهند که در این راستا ستاد بازسازی عتبات عالیات نقش مهمی بر عهده دارد و ماموریت این ستاد فقط اجرایی نیست.

حجتالاسلام نقوی، مشارکت شیعیان ۱۲ امامی در احداث ضریح مرقد مطهر سیدالشهداء(ع) را یک افتخار دانست و بیان کرد: این حرکت بزرگ و معنوی مردم ایران و گیلانیها در تاریخ ثبت میشود.

سیروس شفقی، فرماندار شهرستان لنگرود نیز در این جلسه، با اشاره به شیوع بیماری کرونا و احتمال لغو مراسم پیادهروی اربعین، یادآور شد: سختترین تصور از ایام کرونا برگزار نشدن همایش جهانی اربعین است که مردم غیور و ولایی ایران خالق آن هستند.

وی با بیان اینکه گیلانیها و مردم لنگرود در جریان کمکهای مومنانه حرکت خوبی را انجام دادند، گفت: نباید اجازه دهیم فضای اربعین در جامعه کمرنگ شود و میتوانیم از برنامههای جایگزین برای گرامیداشت این ایام استفاده کنیم.