logo logo
  • تاریخ انتشار:‌ 1398/09/02
  • بازدید:‌ 1496
  • چاپ
دکتر شجاعی فر؛ اربعین و تمدن سازی

دکتر شجاعی فر؛ اربعین و تمدن سازی

هر تمدن هفت ویژگی دارد که در این تحقیق، با ویژگی های پیاده روی اربعین مقایسه شده است. تمدن دین ساز است اما در اربعین دین است که تمدن ساز بوده و جهت گیری آن نیز متفاوت است.

هر تمدن هفت ویژگی دارد که در این تحقیق، با ویژگی های پیاده روی اربعین مقایسه شده است: فراهم کردن غذای راحت؛ این موضوع در مراسم اربعین فراهم است به صورت رایگان. در هر تمدن یک ساختار اجتماعی وجود دارد که در آن سه گروه حاکمان و مسؤولان، مردم عادی، و بردگان و کارگر ارزان وجود دارند. در اربعین همه این گروه ها هستند از قبیل وکیل، وزیر، عالم و غیره. در اربعین کارگر هست اما بردگی وجود ندارد و همه در یک درجه به عنوان زائر اهمیت دارند.

مورد دیگر در تمدن، سیستم اداره مملکت است که می تواند پادشاهی، ریاست جمهوری و غیره باشد اما در تمدن اربعینی، اداره کننده قابل دیدن نیست و دموکراسی به معنای درست کلمه محقق است  خود مردم هستند که کارها را انجام می دهند اگر چه برقراری امنیت کماکان به دست حکومت ها است. مورد بعدی در تمدن، سیستم دینی است. در هر تمدن بالاخره یک دین وجود دارد و معبد و مکانی برای عبادت فراهم است. در هر تمدن، وجود دین لازم است اما بین این ها باید ارتباط باشد. در اربعین به معنای عبادت، هر دین و مذهبی عبادت خود را می کند اما ارادت خود را به حسین علیه السلام نشان می دهند. تمدن دین ساز است اما در اربعین دین است که تمدن ساز بوده و جهت گیری آن نیز متفاوت است.

مؤلفه دیگر تمدن، فرهنگ پیشرفته است. فرهنگ شامل هنر، موسیقی، نقاشی و غیره می شود که نمونه هایی از ارائه این آثار، در اربعین نیز دیده می شود. دیگر ویژگی تمدن، تکنولوژی و فناوری بالا است. تنها تمدن اربعین است که می تواند بین بیست میلیون انسان بدون کوچک ترین آسیب و ضایع شدن حق یک فرد، رابطه برقرار کند. در برخی از جوامع، برای هر ده هزار نفر، آیین نامه تظاهرات نوشته می شود تا انسان ها بتوانند در کنار یکدیگر زندگی کنند اما در اربعین بدون هیچ کدام از این آیین نامه ها، انسان ها به راحتی در کنار هم تعامل دارند. یک تمدن نیاز به زبان رایج نیز دارد. در تمدن اربعین نیز زبان فارسی و زبان عربی به عنوان زبان رایج به کار می رود.